the legend of zelda tri force heroes

Voorbeschouwing: The Legend of Zelda Tri Force Heroes

By Jasper Hulsinga | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Onlangs werden wij door Nintendo uitgenodigd om de games die werden getoond op E3, uit te proberen. Een van die games was The Legend of Zelda Tri Force Heroes.

The Legend of Zelda Tri Force Heroes is een nieuwe action adventure game in Nintendo’s The Legend of Zelda franchise. De game werd aangekondigd tijdens E3 2015 en komt ergens aan het einde van 2015 uit voor Nintendo 3DS handheld consoles. De graphics van Tri Force Heroes zijn gebaseerd op de visuele stijlen van The Windwaker en A Link Between Worlds. Naast action adventure heeft de game nog een categorie: cooperative. Dat betekent dat je met twee vrienden als Link kunt spelen en samen de levels en verscheidene monsters kunt verslaan. De game krijgt ook een singleplayer mode, waarin je de overige twee characters met de stylus kunt besturen, maar de multiplayer moet toch echt met drie personen gespeeld worden.

De Tri Force

Net zoals voorgaande multiplayer Zelda-titels, zoals Four Swords Adventures, moeten spelers elkaar helpen met de puzzels om verder te komen in de levels. Zo kun je elkaar bijvoorbeeld oppakken om een net wat hoger gelegen gebied te bereiken, of om een object dat hoger staat op te kunnen pakken of kapot te maken. Je moet je trouwens wel kunnen inhouden, want als je jouw maat in de afgrond gooit, wat natuurlijk erg leuk is, gaat er een hartje van je levensbalk af. En die levensbalk delen jullie, dus eigenlijk speel je jezelf daarmee in de kaart. Toch kwam het tijdens onze speelsessie vaak voor dat we in de afgrond vlogen, tot grote ergernis van de Nintendo-medewerker waarmee we speelden. Erg leuk!

the legend of zelda tri force heroes

De loot in deze game komt in verschillende vormen en maten. Zo heb je natuurlijk de hartjes waar je weer een stukje levensbalk voor terugkrijgt, maar je hebt ook loot waar je nieuwe outfits van kunt maken. Deze outfits geven de speler nieuwe abilities en boosts, zoals een grotere spin-attack of de mogelijkheid om grotere bommen te maken. Maar er is ook een kostuum die helemaal niets toevoegt aan jouw arsenaal en waardoor je op een nar lijkt. Raad eens wie die aan moest doen…

Je kunt ook aangeven wat je van je medespeler vindt, door middel van een set emoticons. Het zijn jammer genoeg maar vier verschillende, maar het is wel leuk om je medespelers te laten weten wat je van ze vindt. Zo heb je een emoticon waar Link een blij dansje doet met pom poms, één waar Link z’n duim omhoogsteekt, of één waar Link boos is en er een donkere wolk boven zijn hoofd hangt. Ik gebruikte die laatste vaak, want ik was het niet eens met de keuzes van mijn team. Kuch kuch Wesley kuch kuch… Dit is een leuke feature, maar ik zou graag nog wat meer emoticons in de uiteindelijke release willen zien.

the legend of zelda tri force heroes

Tri Force Heroes ondersteunt multiplayer mode via local wireless connectie, online en via Download Play. Wij konden alleen nog maar via de lokale wireless connectie van Nintendo spelen, dus we hebben online nog niet kunnen uitproberen. De local mode werkte al best goed, zonder ook maar een klein beetje lag. Daarnaast konden wij elkaar ook snel vinden. De nieuwe Nintendo 3DS liet zich van zijn beste kant zien die dag.

The Legend of Zelda Tri Force Heroes maakte al een goede indruk, dus wij zijn benieuwd naar het eindproduct. De game komt eind dit jaar uit voor Nintendo 3DS. Een precieze datum is nog niet bekend.

Like this Article? Share it!

About The Author

is Microsoft fanboy en verslaafd aan achievements winnen. Gamertag: ClassyWings.

Leave a Reply