metroid prime blast ball

Voorbeschouwing: Metroid Prime: Federation Force – Blast Ball

By Jasper Hulsinga | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Onlangs werden wij door Nintendo uitgenodigd om de games die werden getoond op E3 uit te proberen. Een van die games was Blast Ball, een minigame van Metroid Prime Federation Force.

Blast Ball is een minigame die bij de release van Metroid Prime: Federation Force zit. Blast Ball is een minigame waarin je de bal in het doel van de tegenstander moet schieten om te scoren. Tijdens de match kun je ook de tegenstander neerschieten om het jezelf gemakkelijker te maken, of een van de vele power-ups op te pakken.

Metroid Prime: Federation Force en dus ook Blast Ball worden gemaakt door Next Level Games voor Nintendo 3DS. Kensuke Tanabe, de producer van alle voorgaande Metroid titels, staat wederom voor deze titel aan het roer, dus dat belooft veel goeds!

Blast Ball

Blast Ball is een nieuwe sport in het Metroid Prime-universum en tevens een nieuwe mode in Metroid Prime: Federation Force. Om te winnen moet je de bal in het doel van de tegenstander schieten. Het schieten gebeurt natuurlijk niet met de voet, maar met de handguns die we van de Metroid-franchise kennen.

Het team dat als eerste drie punten scoort, wint de match. Dat lijkt misschien weinig, maar wanneer beide teams de controls een beetje doorhebben, kan de match toch best lang duren. Bij elk doelpunt wordt het doel namelijk ook een stuk kleiner, wat de moeilijkheidsgraad opschroeft. Als de match voorbij en de score gelijk is, dan gaat de match verder met een tie-break en de eerste die dan scoort, wint de match.

Het is zaak om een goede strategie te ontwikkelen. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om een verdediger te hebben. Zelf vond ik dit een erg leuke positie. Zo heb ik aardig wat ballen uit het net gehouden en een paar goede assists kunnen geven. Erg cool wanneer dat eindelijk lukt. Daarnaast kun je ook power ups oppakken die tijdens de match op veld worden gegooid. Zo kun je met de bliksemschicht sneller bewegen of met een andere een tijdelijke barrière opzetten of met weer een andere de tegenstander uit zijn mech suit halen.

Oh ja, had ik dat nog niet verteld? Je rent over het veld met een mech suit!

metroid prime blast ball

De Nintendo 3DS heeft een bewegingssensor en daar maakt Blast Ball gebruik van. Zo kun je met die feature je gun richten. Dit werkte nog niet helemaal lekker, want heel vaak richtte de game een andere kant op dan ik wilde. Gelukkig kun je het jezelf ook gemakkelijk maken door de L knop ingedrukt te houden. Zo blijf je gelocked op de bal en verlies je hem niet uit het oog.

Als de game uit komt kun je Metroid Prime Blast Ball gratis naar andere Nintendo 3DS-eigenaren sturen via Nintendo 3DS Download Play. Blast Ball is voor een minigame best goed uitgewerkt en blijft leuk om te spelen. Maar we vragen ons af voor hoe lang – maar af een toe een potje met je vrienden spelen, zal niet snel vervelen.

Like this Article? Share it!

About The Author

is Microsoft fanboy en verslaafd aan achievements winnen. Gamertag: ClassyWings.

Leave a Reply