mario tennis ultra smash

Voorbeschouwing: Mario Tennis Ultra Smash

By Jasper Hulsinga | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Onlangs werden wij door Nintendo uitgenodigd om de games die werden getoond op E3, uit te proberen. Een van die games was Mario Tennis Ultra Smash.

Mario Tennis Ultra Smash is een sportgame in de Mario Tennis-serie voor Wii U. Ultra Smash is alweer het zevende deel in de serie en zal de eerste Mario Tennis-game worden die uitgebracht wordt op een home console sinds Mario Power Tennis voor de Nintendo GameCube (met uitzondering van New Play Control: Mario Power Tennis).

De game speelt hetzelfde als de voorgaande Mario Tennis-titels. Chance shots, die werden geïntroduceerd in Mario Tennis Open, maken hun terugkeer met een nieuwe techniek genaamd Jump Shots. Die zenden de bal pijlsnel over de baan. Nog een nieuwe feature is de mogelijkheid om groter te worden door het gebruik van de Mega Mushrooms. In multiplayer singles wordt het scherm van de GamePad gebruikt als een second screen, zodat de eerste speler hetzelfde overzicht heeft als de tweede speler.

Ultra Smash

In Mario Tennis Ultra Smash kun je een tegen een of twee tegen twee spelen. Wij konden alleen nog maar een tegen een spelen, maar dat zag er al heel goed uit. En het was ook nog eens heel leuk! Alleen een tip: als je niet goed tegen je verlies kunt, moet je niet tegen Wesley spelen. Onze hoofdredacteur heeft een verborgen talent voor tennisgames en dat was wel weer te zien tijdens de potjes die wij speelden. Waar ik nog met gemak van de dame van Nintendo won, speelde Wesley mij onder het net.

mario tennis ultra smash

Tijdens de potjes worden er dus mega mushrooms op de baan gegooid, waardoor je, als je die oppakt, mega wordt. En dat is geen grapje! Je character wordt ongeveer net zo groot als de gehele baan. In twee stappen ben je bijvoorbeeld al aan de andere kant. Dit kan je een enorme voorsprong geven op de tegenstander, maar als die ook mega is dan kun je een paar coole rally’s verwachten. Dit is al erg goed uitgewerkt.

Goede knoppen

Tijdens die rally’s komen er ook steeds plekken op de baan waar de bal neer gaat komen, met een bepaalde kleur. Deze kleuren corresponderen weer met een bepaalde knoppencombinatie die je slag een extra kracht of draai meegeven. Dit zijn als het ware superpowers. Als je dan op het goede moment op de juiste plek staat en de goede knoppencombinatie raakt en nog eens goed mikt, kun je de bal of superhard of met een grote boog om de tegenstander heen slaan. Dit werkt erg goed en het is gewoon erg leuk om het je tegenstander in te wrijven als het lukt!

Wij konden deze keer jammer genoeg alleen nog maar met Mario en Bowser spelen, maar dat betekent niet dat dat de enige characters zijn. Naast die twee zijn Toad en Princes Peach namelijk ook aangekondigd en Nintendo maakte ook de belofte dat er nieuwe characters naar de serie toe komen. Ik kon nog niet ontdekken of de characters ook allemaal verschillende krachten of minpunten hebben, ik hoop dat er wel zo iets ingebouwd wordt. Bowser kan bijvoorbeeld niet even snel zijn als Toad en het zou ook leuk zijn als elk character haar eigen slag zou hebben. Princes Peach is dan bijvoorbeeld een expert in de bal met een boog slaan etc.

De potjes die we speelden zagen er in ieder geval al goed uit en na elk potje werd er gejuicht of gehuild. Dat zijn de goede reacties voor een game! Mario Tennis Ultra Smash komt in het vierde kwartaal van 2015 uit voor Wii U.

Like this Article? Share it!

About The Author

is Microsoft fanboy en verslaafd aan achievements winnen. Gamertag: ClassyWings.

Leave a Reply