Voorbeschouwing: Batman: Arkham Knight

By Wesley Akkerman | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

De game Batman: Arkham Knight speelt zich een jaar af na de gebeurtenissen in Batman: Arkham City. Nu ook Batman de overstap maakt naar de volgende generatie consoles, kunnen we een hoop meer van zijn avonturen verwachten.

Meer gadgets, een grotere stad, veelzijdige verhalen – dingen die je van een goede sequel mag verwachten. Batman: Akrham Knight, als opvolger van Batman: Arkham City (2011), lijkt daarin niet teleur te stellen. Alleen al de toevoeging van een bestuurbare Batmobile belooft al zo veel goeds en zegt eigenlijk al dat de stad een veel groter speelterrein is dan voorheen.

Het verhaal gaat verder waar Batman: Arkham City geïndigd is. Batman jaagt nu op de Scarecrow, omdat die een aanval op de stad heeft uitgevoerd. Gotham City is ontruimd en dat betekent dat de slechterikken wederom volop in aantallen aanwezig zijn. Bereid je dus voor op genoeg momenten waarop je kan genieten van het vechtsysteem.

Het vechtsysteem is één van de elementen die de Arkham-serie zo goed maakt. Het is simpel, maar heel erg effectief – maar niet zo simpel dat je er als speler niet voor hoeft op te letten. Je moet de aanvallen afwisselen met defensieve strategieën en counter moves om ervoor te zorgen dat die sukkels je met geen vinger kunnen aanraken. En het voelt zo lekker.

maxresdefault

De Scarecrow werkt samen met een gloednieuwe vijand, die speciaal ontworpen is voor Batman: Arkham Knight: de Arkham Knight. Hij is een mysterieus figuur (misschien is het zelfs wel een zij) die het gemunt heeft op jouw hoofd. Samen zullen Arkham Knight en Scarecrow er alles aan doen om de Batman dood te krijgen, en schromen niet om hulp te vragen.

De Penguin, Two-Face, Harley Quinn, The Riddler, Firefly en Poison Ivy zullen Scarecrow en Arkham Knight gaan bijstaan. Voor de gameplay houdt dat direct in dat we allerlei locaties mogen verwavchten met specifieke puzzels op basis van de omgeving, die zijn gebaseerd op de slechterikken – Rocksteady deed dat ook al in Asylum en City.

En het werkt ook gewoon, dus geloven we erin dat het deze keer ook zal werken. Bovendien kijken we met liefde terug naar de Scarecrow-levels van de eerste Batman: Arkham-game en is Two-Face ook een favoriet op de redactie, samen met de rest van de schurken eigenlijk (al twijfelen we een beetje over Firefly, die was heel duf in Arkham Origins).

Batman staat er niet alleen voor, gelukkig. Hij krijgt niet alleen hulp van Oracle, de dochter van Commisioner Gordon, maar ook van zijn sidekick Robin en zijn protogé Nightwing. Catwoman gaat hem ook nog te hulp schieten, al geloven wij niet dat ze dat zal doen om Batman te helpen – er zal ongetwijfeld iets meer voor de dievegge op het spel staan.

BAK_Sshot057

Naast al die intrigerende personages en hun eigen verhalen, kunnen we van Batman: Arkham Knight een spelwereld verwachten die vijf keer groter is dan Arkham City en die game voelde al groots aan. Je verkent de stad straks met je vertrouwde gadgets, die ook worden gebruikt voor puzzels, maar kunt ook op enkele nieuwe gadgets rekenen.

Sommige van die bekende gadgets kun je nu gebruiken tijdens het zweven door de stad, zoals je Batarang – dat zweven is ook voorzien van een flinke update en zal nu een stuk sneller zijn. Eén van de nieuwe gadgets is een soort Batarang met een microfoon, zodat je gesprekken op kunt vangen op plekken waar je maar beter niet gezien kan worden.

Wanneer je van action-adventure games, Batmans voorgaande drie games of Batman in het algemeen houdt, dan lijkt Batman: Arkham Knight straks een verplichte aankoop voor je. We hopen er verder op dat een aantal zijverhalen uit Batman: Arkham City een einde krijgen en dat de Arkham Knight een waardevolle tegenstander wordt.

Like this Article? Share it!

About The Author

is mede-oprichter van Spotlight!TV en een freelance journalist gespecialiseerd in de Nederlandse gamesindustrie. Schrijft op Spotlight!TV en op het web over games, series, films, tech en muziek. Streamt ook nog wel eens, maar dat schiet er vaak bij in.

Leave a Reply