Voorbeschouwing: Assassin’s Creed Unity

By Demian Krouwel | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Het nieuwe paradepaardje in de Assassin’s Creed serie, Assassin’s Creed Unity, komt binnenkort uit voor alle next-gen platformen. Op Firstlook had ik de kans hem te spelen en die kans heb ik met beiden handen aangepakt.

Assassin’s Creed Unity speelt zich af in het jaar 1789 ten tijde van de Franse Revolutie. Als jonge assassin meng je jezelf in deze revolutie om de elite een kopje kleiner te maken. Van de bestorming van de Bastille tot de onthoofding van koning Lodewijk XVI. Je speelt met de assassin Arno in Parijs. Naast de Bastille zijn er ook nog andere bekende landmarks te bezichtingen en, waarschijnlijk, te beklimmen zoals het paleis van Versailles, de Notre Dame, Palais de Justice en het Pantheon. Deze nieuwe Assassin’s Creed barst van de vernieuwingen die we even onder de loep nemen.

Assassins-Creed-Unity-3-640x360

Unity heeft als eerste Assassin’s Creed de optie om met meerdere spelers co-op te spelen. Dit is geniaal bedacht, aangezien de multiplayer van voorgaande Assassin’s Creeds tegenviel. Hoe vet is het wel niet om samen met je vrienden de Fransen af te slachten? Nou wil ik dat ook wel alleen doen, maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Jammer genoeg was er geen multiplayer op Firstlook en dat vind ik jammer, omdat dit naar mijn mening de beste vernieuwing is.

Qua graphics is er weinig veranderd, het spel ziet er nog steeds fantastisch mooi uit. Wat wel een mooie vernieuwing is, is het gebruiken van huizen om te ontsnappen. Er zijn nu dus daadwerkelijk gebouwen waar je gewoon in kan en jezelf vrij kan bewegen. In Assassin’s Creed 3 en Black Flag waren dit quick time events. Het zijn de kleine dingetjes waar Ubisoft veel werk in heeft gestopt. Ook de AI schijnt beter te gaan reageren op wat de speler doet; ik ben benieuwd.

Ik zie er wel naar uit om Assassin’s Creed Unity te spelen, vooral vanwege het milieu waarin je kunt spelen. Het was een chaos in die tijd en er vielen vele zinloze doden. Ik hoop dat Ubisoft ons echt een goeie beleving kan geven van wat er in die tijd allemaal gebeurde.

Like this Article? Share it!

About The Author

begint net met schrijven, maar speelt al veel langer games. Is computergek en is altijd in voor wat nieuws.

Comments are closed.