Trailer: Just Cause 3 – gameplay en keuzes

By David van der Lof | Games, Nieuws

In navolging van de beelden die tijdens de Square Enix persconferentie werden getoond, is nu uitgebreidere gameplay verschenen van Just Cause 3. Wederom kruipen we in de huid van Rico om een dictatuur omver te werpen op een schitterend tropisch eiland.

En wat een heerlijke beelden zijn het. Als groot fan van het tweede deel lijkt het weer smullen geblazen in de nieuwe Just Cause. Ditmaal is de grapple hook uitgebreid, zodat je meerdere voorwerpen aan elkaar kunt maken en deze naar elkaar toe kan trekken. Dit zorgt ervoor, in de trailer, dat een standbeeld van de huidige dictator zichzelf sloopt door de uitgestoken arm naar het torso toe te trekken, waardoor het beeld zichzelf in het gezicht slaat. Erg komisch wat mij betreft. Daarnaast zijn er weer flink wat pompstations die met belachelijke explosies uit elkaar knallen.

Door de lucht

De parachute is natuurlijk weer van de partij, maar daarnaast nu ook een wingsuit. Door jezelf voort te trekken met de grijphaak, kun je vrijwel eindeloos blijven vliegen, zelfs door tunnels. En uiteraard kunnen er weer vliegtuigen worden gekaapt, waaronder straaljagers, om lekker te vliegen óf om als torpedo te gebruiken om in één keer een grote basis in vlammen te doen opgaan.

Ook het scheuren in sportwagens ontbreekt niet. Ditmaal kunnen er upgrades verdiend worden, zodat je bijvoorbeeld over een politiebarricade kan hoppen. In een auto. Echt waar.

En zoals in deel twee ook al kon, maar dan trager, kunnen er on-the-spot nieuwe voertuigen worden besteld, die worden ‘bezorgd’ via een airdrop. Er valt een container uit de lucht en tadaa: daar staat je nieuwe vliegtuig.
Vervolgens wordt er op een gruwelijke manier een enorme vijandelijke basis de lucht in geblazen.

Heerlijke chaos staat ons weer te wachten. Op 1 december komt de game uit voor de current gen consoles en PC. Om tot die tijd nog wat te doen te hebben, check onderstaande video. Hierin kun je zelf enkele keuzes maken en meer te weten komen over de manieren waarop je chaos kunt aanrichten in Just Cause 3.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply