Studenten bouwen echte lightsaber

By Leroy Woudstra | Music & Lifestyle, Nieuws

MIT en Harvard studenten hebben die slimme koppen bij elkaar gestoken om eens real life Lightsabers te maken. Lees het nog maar eens terug, echte Lightsabers! Gelukkig zijn er altijd nog wel een handjevol studenten die ook daadwerkelijk iets doen met hun peperdure opleiding.

Het zijn niet de Lightsabers die wij kennen uit Star Wars waarbij je door alles en iedereen kunt snijden of het bekende ‘whoom’ geluidje kunt maken bij het zwiepen van je saber. Maar ze zijn al een aardig eindje in de goede richting.

De studenten van het Harvard-MIT Center for Ultracold Atoms hebben een materie gecreëerd dat als basis een goede potentiële kandidaat kan zijn voor een levensechte Lightsaber. “They’ve successfully managed to get two photons to interact with each other and form a “photonic molecule” that acts as if it has mass but still maintains the properties of light”. Ze hebben dus al een manier gevonden om het licht bij elkaar te houden.

Waarschijnlijk zullen deze Lightsabers niet DE Lightsabers zijn zoals we ze kennen, dus geen ledematen afhakken of een appeltje schillen met deze bad boys. We zijn wel verschrikkelijk benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Het enige dat we nu nog moeten gaan uitvinden zijn natuurlijk de hoverboards.

Like this Article? Share it!

About The Author

Houd van Indonesisch eten en mag hem altijd wakker maken voor een bordje Rendang of een vers gedraaide lemper.

Comments are closed.