SMITE

SMITE world championships aangekondigd

By Rick Barends | Games, Nieuws

Hi-Rez Studios komt ook deze week met een nieuwtje over MOBA game SMITE, en deze keer betreft het een nieuwtje over de wereldkampioenschappen voor SMITE op PC en Xbox One.

De Xbox One open beta fase voor SMITE is pas een week actief, maar nu al spreekt de studio over een wereldkampioenschap in de eSports. Dat de PC versie van SMITE ook een nieuw wereldkampioenschap krijgt is niet zo gek, deze MOBA behoort immers al tijden tot de top drie MOBA games. Vanaf zeven januari 2016 gaan teams uit Noord-Amerika, Zuid-Amerika, China en Oceanië het tegen elkaar opnemen in een groots event met een dikke prijzenpot. Europa en Afrika worden in dit rijtje niet genoemd, maar wij verwachten binnenkort wel een statement hierover van Hi-Rez Studios.

SMITE

SMITE World Championships

Ook de locatie en de prijzenpot zijn al bekendgemaakt door Hi-Rez Studios. Het wereldkampioenschap wordt gehouden in het Cobb Energy Performing Arts Centre in Atlanta, USA. Hier zul je dus terecht kunnen voor zowel de SMITE PC World Championship als de SMITE Xbox One Invitational World Championship.

Todd Harris, COO van Hi-Rez Studios zegt er het volgende over:

“The 2015 SMITE World Championship made SMITE an instant leader in competitive gaming entertainment. This year, in collaboration with Microsoft, we are excited to debut the SMITE Xbox One Invitational which marks the arrival of MOBA eSports on console.”

SMITE

1 miljoen dollar

De SMITE PC World Championship zal een prijzenpot van ongeveer 1 miljoen dollar hebben, wat verdeeld zal worden onder de deelnemers van dit event. Naast deze aardig grote prijzenpot, heeft de ontwikkelaar ook verklapt dat het komend seizoen voor nog eens 2 miljoen dollar aan in-game prijzen zal gaan uitdelen. Deze prijzen zullen tijdens verschillende tijdelijke events verdiend kunnen worden door de spelers.

De SMITE Xbox One Invitational World Championship zal een stuk kleiner zijn dan de PC versie; vier teams zullen strijden om de allereerste wk titel voor SMITE op de Xbox One. De prijzenpot is uiteraard ook beduidend minder groot voor dit ‘kleine’ wk, want deze vier teams zullen samen honderdvijftigduizend dollar gaan verdelen.

Het is nog even afwachten dus, maar het jaar 2016 gaat in ieder geval lekker beginnen. Wil je kans maken om op dat wk mee te doen? Dan kun je alvast oefenen met de open beta fase van SMITE. Om deze game te spelen breng je een bezoekje aan Marketplace en download je de game. Het is een free-to-play game, dus het kost je niks.

Like this Article? Share it!

About The Author

Een WTF-moment, een blog, een onzinnig onderzoek, maar ook gewoon een game review. Richard laat alles voorbij komen op Spotlighttv.

Leave a Reply