Ronde blokken in Minecraft update 1.8.4

By Roland den Brouwer | Games, Nieuws

Wat eerst onmogelijk leek in Minecraft wordt nu werkelijkheid. Je kunt straks eindelijk onder andere ‘mooie’ ronde gebouwen maken. Wat verandert er in de gameplay en wat betekent dit voor Minecraft zelf

Mojang, de ontwikkelaarr van Minecraft, introduceert in de nieuwe mod, 1.8.4, de mogelijkheid om onder meer ronde objecten te maken. Dit is naar aanleiding van een topic op het forum van Mojang. Volgens de developer is de keuze om deze optie toe te voegen logisch, omdat er veel individuele spelers zijn die dit al zelf hebben gemaakt in een eigen mod. Het gaat volgens Mojang om alleen individuele blokken.

BfLq3KNCEAAYp1X

Creative mode

Je krijgt de keuze in creative mode voordat je een blok plaatst of hij ‘normal’ of ‘sphere’ wordt. Als je eindelijk je droomkasteel wil maken met ronde torens en daken, dan is dit nu mogelijk. Dat niet alleen, want bomen kunnen nu gedetailleerder gesnoeid worden. Hiermee kun je leuke figuren maken. Er kunnen nu flauwe bochten in rails worden gemaakt en je kunt een stargate van portals maken. Oftewel: er zijn weer ontelbare mogelijkheden om je wereld aan te passen.

Overigens is deze optie alleen beschikbaar in creative mode. In survival en de overige modi is deze optie alleen toepasbaar met cheats ingeschakeld. Met deze update lijkt Minecraft sterk in te zetten om het spel nog wat realistischer te maken. Deze update is bij uitstek een voorbeeld dat Mojang goed naar zijn community luistert. Iets waar andere developers nog wat van kunnen leren.

Like this Article? Share it!

About The Author

houdt het nieuws van Minecraft, GTA V en de games van Blizzard voor jou in de gaten!

Leave a Reply