Recensie: Pixels

Als de Aarde wordt aangevallen door aliens in de vorm van oude arcade game characters kan de Aarde alleen gered worden door een stel nerds. Pixels is gearriveerd.

Als aliens een video met beelden van een klassieke arcade games zien interpreteren ze dit als een verklaring van oorlog en beginnen ze Aarde aan te vallen. President Cooper (Kevin James) weet meteen wie hij moet inschakelen, zijn oude maat Brenner (Adam Sandler) die vroeger enorm goed was in die games. Brenner gaat samen met Ludlow (Josh Gad) en Eddie (Peter Dinklage) de strijd aan met de aliens met de Aarde op het spel.

pixels

Het uitgangspunt van de film is best geestig en de trailer zag er okay uit. Maar de totale film is een enorme ramp. Niets werkt gewoon in de film. Van de humor tot het verhaal tot de personages, alles is echt verschrikkelijk. Zelden heb ik een komedie gezien waarin ik zo mijn best moest doen om hem af te kijken. Allereerst rammelt het verhaal aan alle kanten en ook zit er weer een geforceerd liefdesverhaal in dat zo niet in de film past. Waarom ze dit erin hebben gedaan mag joost weten, waarschijnlijk omdat Adam Sandler weer eens voor de zoveelste keer de kerel speelt zonder meisje die hopeloos verliefd wordt. De humor is slecht, enorm slecht. Ik heb werkelijk waar geen één keer gelachen. Het was allemaal te voorspelbaar en saai en al zo vaak gedaan. Niet is origineel in deze film.

Dat de film niet werkt komt ook door de cast. Ze hebben een paar van de minst grappige personen ooit gecast. Josh Gad (Frozen, The Wedding Ringer) speelt een soort nerd met een beperking en ik heb Gad nooit grappig gevonden, maar sinds hij die suffe sneeuwpop Olaf deed in Disney’s Frozen lijkt de wereld ineens van hem te houden. Verschrikkelijk vind ik hem en hij speelt in deze film precies hetzelfde personage dat hij altijd speelt. Wie dat ook doet is Adam Sandler (50 First Dates, Click). Volgens mij kan Sandler sowieso nooit meer iets anders spelen tegenwoordig en hij is ook als ‘arcade gamer’ totaal niet geloofwaardig. Dat is hij gewoon niet, als er iemand geen verstand heeft van games is hij dat wel en dat straalt hij enorm uit. Kevin James (Paul Blart: Mall Cop, I Know Pronounce You Chuck and Larry) is natuurlijk het maatje van Sandler en sinds King of Queens heeft hij nooit meer iets degelijks uitgebracht. En raad eens? Hij speelt ook weer precies hetzelfde personage als altijd alleen is hij nu president. Dat Peter Dinklage (Game of Thrones, Death At A Funeral) akkoord is gegaan om mee te doen zal voor mij altijd een raadsel blijven. Ik heb de beste man enorm hoog zitten door zijn rol in Game of Thrones, maar dit is echt pure troep. Dat verder acteurs als Sean Bean (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Game of Thrones) en Dan Akroyd (Ghostbusters, The Blues Brothers) hierin zitten maakte mijn verbazing alleen maar groter. Het crimineel meesterbrein achter deze film is Chris Colombus (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) en ondanks dat hij echt leuke films heeft gemaakt zoals Harry Potter and the Sorcerer’s Stone en twee van mijn favoriete kinderfilms Home Alone en Home Alone 2: Lost in New York, zou hij haast een verbod moeten krijgen op het maken van films na zoiets als dit.

pixels

Pixels is de meest verschrikkelijke komedie die ik in tijden heb gezien. Ik had moeite om niet weg te lopen bij de film. De humor werkt totaal niet, het acteerwerk is echt beneden niveau en het verhaal is verschrikkelijk. Het uitgangspunt was echt geinig en er had zoveel meegekund. Zeker ook omdat je met oude games speelt waar mensen mee zijn opgegroeid. In plaats daarvan maken ze er een zooitje van en maken ze een grappige film zonder goeie grappen. Als je de trailer ziet heb je het leukste uit de film gezien. De enigste grap die enigszins te doen was was met Pac-Man en zijn maker, maar goed die heb je inmiddels ook al honderd keer op tv gezien. De casting is ook totaal verkeerd en Adam Sandler, Kevin James en Josh Gad spelen op safe en spelen een rol die ze al zovaak hebben gedaan, het werkt gewoon niet meer. Echt blijf ver uit de buurt van deze film en laten we de studio niet genoeg geld geven om een deel twee te maken.

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply