minecraft

Recensie: Minecraft update 1.8 – The bountifull update

By Roland den Brouwer | Artikelen, Games, Recensies

Het is alweer even geleden dat Minecraft update 1.8 – The bountifull update is uitgekomen, maar niet onbelangrijk genoeg om door te nemen wat de grote veranderingen zijn. Wat is er bij gekomen? Roland zoekt het voor je uit.

Er is ontzettend veel verandert in deze update. Ik wil hier de grootste veranderingen doornemen die mij als gewone speler aanspreekt. Zelf ben ik altijd erg enthousiast als er nieuwe mobs zijn bijgekomen wat ook bij deze update het is geval.

The killerbunny

Minecraft zou minecraft niet zijn als ze geen non-passive mob van de konijnen zouden maken. De killer rabbit is serieus iets wat zij hebben toegevoegd uit de film Monty Python and the Holy Grail. Dit konijn heeft een witte vacht en duivelse roden ogen. Deze mob valt de speler aan en doet ook behoorlijk wat schade. Als er geen speler in de buurt is valt dit konijn wilde en tamme wolven aan. Deze vallen op hun beurt terug aan en zo ontstaat er een mooi gevecht. Helaas spawned deze mob niet op een natuurlijke wijze, maar daarom is het niet minder leuk.

Minecraft konijnen

Normale Konijnen

Gewone konijnen zijn uiteraard ook toegevoegd. Deze schattige beestjes zijn een leuke toevoeging bij de passive mobs. Zoals alle mobs hebben konijnen een uniek gedrag. Ze hoppen namelijk. Dat ziet er heel leuk uit. Helaas kan je niet op ze zitten om zo door de wereld hoppen. Misschien in de volgende update. Konijnen kan je uiteraard lokken met wortels. Ze springen zelfs een wortel achterna als je hem van een heuvel afgooit. Konijnen zoeken volgroeide wortels, dus pas op voor je moestuintje. Eenmaal aan het knagen dropt de wortel niks meer.

Wilde wolven jagen op konijnen als zij deze zien en de konijnen op hun beurt hoppen keihard weg. Dat is een schouwspel dat je niet wil missen. Je kunt konijnen laten paren door ze beide een wortel te geven en dan krijg je nog schattigere baby konijntjes! Als je deze kleintjes wortels blijft voeren worden ze iets sneller groter dan als je ze geen wortels zou voeren. Als je een konijn dood dan droppen zij konijnen huid en rauwe konijn. Daarnaast heb je een zeer kleine kans dat er ook een konijnenpoot dropt. Deze kan je gebruiken om de potion of leaping (hogere sprongen) te maken.

Guardian

De guardian mob is de eerste non-passive mob die je onderwater zult vinden. Hij verdedigt de nieuwe onderwatertempel (Ocean monument) waar uiteraard weer een lekkere schat te vinden valt. Het leuke van de guardian is dat hij ook andere mobs aanvalt zoals squids met een soort van laserstraal. Zeker als ze tegelijk aanvallen kunnen ze jou gemakkelijk doden. Oppassen dus!

Wat niet in de lijst staat, is dat er ook een elder guardian is. Hij bewaakt de onderwatertempel met zijn drie anderen en dropt onder andere een natte spons. Dit is de enige natuurlijke manier om een spons te krijgen in Minecraft. Als een elder guardian in jouw buurt is komt zijn spookachtige verschijning in je beeld. Deze mob is een stuk groter als de gewone guardian en heeft als ability dat hij jou mining fatigue III geeft. Je kunt dus een paar minuten niks breken door deze mob. Zo wordt het een stuk moeilijker om door deze tempel heen te banjeren.

 

Endermite

Een andere toegevoegde mob is de endermite. Hij lijkt sterk op de silverfish qua uiterlijk. Om een of andere reden heeft de Enderman een hekel aan de Endermite en dood deze als die te dicht bij hem in de buurt komt. Het vreemde is wel dat er een kans is dat een Enderman een Endermite dropt als je hem doodt. Het lijkt daarbij een beetje op een parasiet. Een Endermite kan ook spawnen als je een Enderpearl gooit. Volgens een van de makers van Minecraft gaat de Endermite een grotere rol spelen in de toekomstige updates. Afwachten dus!

Ocean monument

Naast de al bestaande Desert Temple en Jungle Temple is er nu dus de Ocean Monument als onderwater tempel. Dit gebouw is aanzienlijk groter dan de andere tempels. De tempel bestaat volledig uit variaties van het nieuwe Prismarine blok. Rond het centrum van deze tempel bevindt zich de schatkamer met daarin 8 goudblokken! Helaas is deze omsingeld door donkere prismarine en als je bent geïnfecteerd door de elder guardian kan je er 5 minuten niet bij. Deze tempel is een stuk moeilijker te plunderen mocht je hem al vinden in diep in de zee. Het is te adviseren om een strategie te gebruiken.

minecraft-1.8-new-guardian

Lapis lazuli

Lapis lazuli, de meest irritante grondstof tijdens het minen heeft een nieuwe functie gekregen. Je hebt het nu nodig om items te kunnen enchanten. Dan kan ik eindelijk van de 1000 lapis afkomen zonder ze weg te gooien of de wol van schaapjes blauw te maken. Je hebt alsnog de XP levels nodig, maar daar komt dus de lapis boven op.

Er is echt ontiegelijk veel verandert en bijgekomen in deze major update. Mocht ook wel, want het heeft 312 dagen geduurt! De langste periode zonder update in de geschiedenis van Minecraft. Daar wordt je als fanatieke speler niet vrolijk van. Er mag eigenlijk wel gauw weer een nieuwe update komen. Gelukkig zijn de passive en non-passive mobs erg leuk. Er zit helaas weinig uitdaging in het verslaan van de “underwater boss” The elder guardian.

Het konijn daarentegen past helemaal als dier bij Minecraft. Ik hoop dat ze de killerbunny uiteindelijk wel toevoegen in survival mode. Al was het alleen maar als goedmakertje voor de zwakke elder guardian. Het Ocean momument als soort van dungeon is daarentegen wel meer uitdagend.

Like this Article? Share it!

About The Author

houdt het nieuws van Minecraft, GTA V en de games van Blizzard voor jou in de gaten!

Leave a Reply