Recensie: La Coka Nostra Show te Heerlen

By Leroy Woudstra | Music & Lifestyle, Recensies

Afgelopen zondagavond stond La Coka Nostra op de planken bij de Nieuwe Nor te Heerlen. Met Jason van 5-Elementz als host van de avond kon het niet beter! Wij stuurden onze grote vriend Boris van El Bastardo die kant op om er een stukje over te schrijven. Let’s go!

Het is voor mij fokking lang geleden dat ik voor het laatst naar een hip hop show ging. Reden hiervoor is dat ik een ouwe lul word, dedicated papa ben en een eigen kledingmerk heb, waardoor ik sowieso niet meer elke week op een show kan komen omdat ik simpelweg geen tijd meer heb. Ik ben uit de tijd dat Osdorp, West Klan, Oudekerk Kaffers, Neuk en dat soort artiesten hun hoogtijdagen vierden. Dikke schijt en altijd feest herinner ik me. Zolang het maar HC was, was ik erbij. Vroegah… dat zou ik deze avond nog regelmatig denken… Toen ik echter vernam dat La Coka Nostra hier om de hoek speelden, wist ik toch wel heel zeker dat ik hier bij moest zijn.

Christov & Reggie Lines hebben de eer om het vuur te ontsteken. Het vlammetje wil echter niet aan gaan. Zoals ik in mijn inleiding al aangaf, ben ik van de oude HC stempel. Christov & Reggie vallen niet binnen dat straatje, ook al ben ik niet bang om van de weg af te gaan. Niet mijn ding en ook grote delen van het publiek deelden mijn mening. Na een paar nummers heb ik dan ook wel gegeten en gedronken. Maar nooit genoeg gedronken, dus het café opgezocht.

De mannen van La Coka Nostra rijmen al sinds de plasser van hun papa voor het eerst nat werd. Uit de as van House of Pain herrijst in 2005 La Coka Nostra. Buiten Danny Boy, Everlast en DJ Lethal, spuwen ook Slain (Special Teamz) en Ill Bill (ex Non Phixion) over de dikke HC beats die LCN neerlegt. Masters of the dark arts is het 2e full album van de heren van La Coka Nostra dat 10 juli in de schappen moet liggen. De heren toeren momenteel door Europa om het album te promoten. Helaas zonder DJ Lethal (verplichtingen Limb Bizkit) en vooral zonder Everlast, die wegens verplichtingen aan zijn eigen solo carrière en vooral wegens de ziekte van zijn dochtertje (Cystic Fibrosis) voorlopig geen deel meer uitmaakt van La Coka Nostra.

Dat de overgebleven leden Slain, Danny Boy en Ill Bill ook zonder hen een aardig potje kunnen beuken lieten ze in Heerlen horen. De zaal is niet warm geworden van het voorprogramma, maar vanaf de eerste beats komt er leven in de toko. Vooral veel oudjes passeren, terwijl er maar weinig van de nieuwe schijf gedaan wordt. O.g. vind dit niet erg, aangezien ouwe schijt van House of Pain, Non Phixion en natuurlijk LCN zelf erin gaan als coke. Songs als “It’s a beautiful thing”, I’m an American, Who’s the man, Boom Shalock Lock Boom en natuurlijk That’s Coke maken dat zelfs het tamme Heerlense publiek in beweging komt en o.g. met een strakke plasser weer even terug in de tijd gaat.

Ondanks dat ik bij vlagen het gevoel kreeg dat Heerlen ff een tussendoortje was voor LCN, leveren ze een dikke show af. Als Everlast nuthugger moet ik wel zeggen dat ik hem zeker miste tijdens de show. Zijn herkenbaar stemgeluid zie ik toch als groot onderdeel van LCN en ik hoop dan ook dat er snel een medicijn gevonden wordt dat helpt tegen de ziekte van zijn dochtertje, zodat hij weer volledig deel uit kan maken van LCN. Natuurlijk ga ik de man wel solo checken als hij in juli in Keulen speelt.

Reps voor Jason van 5 Elementz om LCN in Heerlen weggezet te krijgen op deze tour! Hoop dat hij nog eens wil heroverwegen om nog es wat echte old skool hip hop te maken.

En dan nog even dit: Wil jij bijdragen aan het bestrijden van Cystic Fibrosis, de ziekte waar het dochtertje van Everlast aan lijdt? Download dan de song “Long Time” van Everlast, waarvan de opbrengst gaat naar het zoeken van een geneesmiddel voor deze slopende ziekte. Dat doe je HIER.

Facebook
Twitter
Website

Like this Article? Share it!

About The Author

Houd van Indonesisch eten en mag hem altijd wakker maken voor een bordje Rendang of een vers gedraaide lemper.

One Response to Recensie: La Coka Nostra Show te Heerlen

  1. Patrick says:

    Best damn review dat ik gelezen heb! Vaker van dit mensen!