Recensie: Glamour of the Kill in het Patronaat Café, Haarlem

By Marc | Artikelen, Recensies

Britse post-hardcore-gezelschap Glamour of the Kill deed Nederland aan voor een gratis concert in het Patronaat Café in Haarlem. Dat moesten wij natuurlijk checken!

Eigenlijk zou Glamour of the Kill geen Nederlands optreden hebben bij hun After Hours-tour, maar de band liet weten zo graag hier te willen spelen dat ze er een gratis concert van hebben gemaakt. Het concert vond plaats op 19 maart in het Patronaat Café in Haarlem. Hier passen misschien 100 of 150 man in en het was dan ook overvol. Blijkbaar was er veel animo voor de band en dat is prima natuurlijk! De eerste band die speelde was bizar slecht en het was dan ook fijn dat deze snel klaar was.

Glamour of the Kill is een Engelse post-hardcore-band uit York. Het is opgericht in januari 2007 en de naam komt van een zin uit de
He Is Legend-nummer van I Am Hollywood. De band heeft al een aardige mainstream populariteit. Dit komt met name omdat het blad Metal Hammer hun debut EP Through the Dark They March een tien gaf. Inmiddels heeft de band twee cd’s uit namelijk The Summoning en Savages en ook een tweede EP met de naam After Hours. Deze tour was als promotie voor deze laatste EP.

glamour

De band kwam op in de overvolle zaal en begon meteen met het nummer Out of Control. De sfeer zat er meteen goed in met dit beukende nummer en zanger Davey Richmond kreeg de zaal meteen goed mee. Dit nummer werd gevolgd door If Only She Knew en wederom was er volop beweging in de zaal. De bandleden leken er ook goed zin in te hebben, ondanks dat dit café veel kleiner was dan de zalen waar ze normaal in spelen. Het derde nummer was het meezing nummer Second Chance en de zaal stond vol kenners blijkbaar, want er werd keihard meegezongen. Ondanks dat het een kleine zaal was werd er ook volop gemoshed en gecrowdsurft. Dit hield ook zeker niet op want de volgende nummers waren de keiharde Earthquake en Break. De band deed ondertussen nog wat shotjes met het publiek en ook wilden ze kijken hoeveel BH’s ze konden krijgen aan de microfoonstandaard van de gitarist. Dit werden er drie en de gasten lagen onderling de hele tijd dubbel van het lachen. Het was de laatste datum van hun Europa-tour en ze wilden nog eenmaal keihard knallen.

We Are All Cursed, A Freak Like Me, Blood Drunk en Live for the Weekend waren de volgende nummers die werden gespeeld en de sfeer bleef er goed inzitten. De band kenmerkt zich ook doordat alle bandleden zingen. Zanger en bassist Davey doet de hoofdzang en de andere drie leden doen de achtergrondzang, maar alle drie op een andere manier. De ene zingt hoger als een ander of grunt juist. Hierdoor krijg je een enorm afwisselende sound en live kwam dit prima uit de veren ondanks dat het geluid echt keihard stond. De mix was niet altijd even goed en soms viel wat weg, maar dat mocht de pret absoluut niet drukken. Hierna speelden ze een nummer van hun allereerste EP Through the Dark They March genaamd A Hope in Hell en hier werd duidelijk dat er veel fans van het eerste uur aanwezig waren. De band was sowieso erg verrast door de hoeveelheid tekst de fans kenden. Toen speelden ze het nieuwe, en enorm catchy, nummer Lights Down van hun nieuwe EP en wederom werd de zaal afgebroken. De band was inmiddels bijna door de setlist heen en de cover Love Gun van Kiss werd nu gespeeld. Hier hebben ze tweede vette breakdowns in verwerkt en een kleine wall of death was het gevolg. De band bedankte de fans en had zichtbaar genoten. Het laatste nummer dat werd gespeeld was Feeling Alive en dat was zeker iets dat iedereen deed.

glamour

Glamour of the Kill speelde vorig jaar oktober in het voorprogramma van Escape the Fate, maar liet zien prima een show te kunnen headlinen. Ondanks dat het in een kleine zaal was overtuigden ze enorm en speelden ze met enorm veel pret. Het geluid was niet altijd even goed, maar de setlist was enorm goed en hun muziek staat gewoon als een huis. Hopelijk staan ze de volgende keer in een grotere zaal want dat verdienen ze zeker.

Lees hier de recensie van Glamour of the Kill & Escape the Fate in Amsterdam.

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply