Recensie: Daredevil S01E12

Daredevil gaat achter Gao aan terwijl de Kingpin achter het lot van Wesley komt. En je kan het natuurlijk al raden, blij is hij er niet mee!

Check ook de recensie van de elfde aflevering van Daredevil.

Daredevil komt op het spoor van mevrouw Gao en gaat achter haar aan. Karen Page is getraumatiseerd na wat er met Wesley is gebeurd en kan amper met zichzelf leven. Foggy heeft een afspraak met een advocaat van Fisk en laat haar weten dat haar baas helemaal niet zo’n aardige kerel is. Fisk komt na het tragische gebeuren met zijn vriendin, nu ook achter het lot van Wesley en hij is ziedend. Wie dit heeft gedaan gaat boeten en het duurt niet lang voordat hij een spoor heeft gevonden.

daredevil

Deze keer zien we Daredevil weer wat meer in actie, zo zien we onder andere Matt Murdock op het spoor komen van Gao en iemand van haar staf volgen door over daken te springen. Een erg vette scene om te zien! Eigenlijk springt hij alleen maar, maar het ziet er echt vet uit. Ook zien we een bekend teken voorbij komen. Op de pakjes drugs van mevrouw Gao staat een logo dat comic fans meteen zullen herkennen, dit is hetzelfde logo als dat Iron Fist op zijn borst heeft staan. Erg vet, een eerste link naar Iron Fist dus! Aan het einde van de aflevering zegt Gao ook dat ze terug gaat naar haar eigen land. Leland Owlsley zegt dan: China? Waarop zij antwoord: Nee, mijne is verder weg. Bedoelt ze misschien Madripoor? Een land uit de comics dat ergens in de zee bij China ligt. Ik vond het zelf wel erg vet dat ze dit zei.

Kingpin zien we ondertussen op twee verschillende manieren. Aan de ene kant zien we hem als een bezorgde man om zijn moeder, hij keek zo begaan met haar in de auto. Echt bijna als een klein kind. Toen hij echter thuis kwam bij journalist Ben Urich zagen we een hele andere kant. Je kan zelf al raden wat er gebeurt. Deze kant zagen we ook toen hij Wesley vond en echt niet blij was. Hij sloeg zelfs bijna een bodyguard dood van hem. Er is nog maar één aflevering over en hierin zien we natuurlijk de confrontatie tussen hem en Daredevil, ik ben heel erg benieuwd hoe dit eraan toe gaat. Ook kwamen we er nog achter dat Leland Owlsley en Gao het gif in de champagne hadden gedaan, ik zat dus meteen goed met mijn gevoel.

dd

Wat links naar de comics waar menig comicliefhebber blij van kan worden en wat vette actie. Daredevil die rondspringt over daken en Kingpin die gewelddadig wordt, het tempo loopt weer omhoog in de serie, natuurlijk toewerkend naar de grote finale in de laatste aflevering. Kom maar op Marvel!

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply