Recensie: Agents of S.H.I.E.L.D. S02E018

Skye moet zorgen dat haar vader niet boos wordt als de Inhumans hem weg willen sturen en Coulson legt contact met Ward. Maar is die te vertrouwen?

Check ook de recensie van de zeventiende aflevering van de serie.

De moeder van Skye meldt dat ze haar vader terug gaan sturen, want ze kunnen hem niet houden daar. Skye meld dat haar vader razend zal worden en ze stelt voor mee te gaan om hem proberen rustig te houden. Coulson legt contact met Ward en ze maken een plan om Hydra bloot te leggen. Hiervoor gebruiken ze de gehersenspoelde Baksi die Ward heeft. Ze sturen voor de zekerheid Deathlok met hem mee en ze laten Baksi de Hydra-leden geloven dat hij van hem is. Hydra laat dan weten eerst de transporter Inhuman, Gordon, te willen vangen. En als ze hem op het spoor komen, komen ze net terecht bij Skye en haar vader.

shield

Een aflevering met een erg vet einde waarin alle partijen bij elkaar komen. Zo zien we dus Skye met haar vader opstap en Cal lijkt nog nooit zo blij te zijn geweest. Zijn razernij is dan ook logisch als Lincoln komt kijken of het goed gaat met Skye en Cal opeens snapt wat er aan de hand is. Op dat moment komt Hydra binnen met Deathlok en dat was natuurlijk geen briljante timing. Cal neemt de Hydra-soldaten onder handen en Lincoln neemt het op tegen Deathlok. Kicke om Lincoln zijn krachten eens te zien en blijkbaar is hij een match voor Deathlok. Coulson komt hier ook nog eens en voordat hij Skye kan spreken komt Gordon haal al weghalen en Cal kan ook nog net in de teleportatiebubbel springen, gaat hij nu straks los in Afterlife? Want blij met dit geintje zal hij natuurlijk echt niet zijn.

Het verhaal tussen Coulson en Ward is ook best vet. Ward is een lauw personage en ze vertrouwen elkaar uiteraard voor geen meter. Ook Deathlok en Agent 33 erbij, die onderling nog wat geintjes hebben, maakt het tot een vet stel personen. Simmons valt door de mand als ze May vertrouwt, maar die is natuurlijk overgestapt naar True S.H.I.E.L.D. en nu weten ze dat Fitz de echte kubus heeft. Simmons zien we hierna ook Deathlok hacken voor True S.H.I.E.L.D., dus hoort ze er nu ook echt bij? Want ik denk dat May sowieso een spelletje speelt en zich bij Coulson voegt zodra dat kan. Baksi bleek ook toch niet gehersenspoeld te zijn, want ineens gaf hij zijn troepen de opdracht om Deathlok uit te schakelen. Is Ward dus ook maar bespeelt?

shield

Een aflevering met een aardig actie vol einde. Weer veel verraad overal en rookgordijnen. Cal wordt ‘verraden’ door de Inhumans, maar kan nog wel in de teleportatiebubbel van Gordon springen. Ik ben benieuwd of hij nu Afterlife zal slopen uit boosheid. Baksi bleek toch niet gehersenspoeld door Ward en Agent 33 en hoort dus gewoon bij Hydra. Coulson en Ward werken samen, maar dit staat enorm wankel natuurlijk want ze vertrouwen elkaar voor geen meter. May speelt volgens mij een dubbelspel met True S.H.I.E.L.D., maar dat moet de toekomst gaan uitwijzen. Coulson, Ward, Deathlok, Lincoln, Bobbi en Mack zijn nu in hetzelfde gebouw, eens kijken hoe dat afloopt!

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply