Preview: ZombiU

By Emile Stupin | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Londen is in gevaar. Het is 2012 en het einde is nabij, precies zoals werd voorspeld. Zombies slenteren over de straten, terwijl de klokken van de Big Ben op de achtergrond misschien wel voor de laatste keer klinken.

Jij bent één van de weinige overlevende in de hoofdstad van Engeland en moet de straten en metro van Londen zien te doorkruizen, op zoek naar veiligheid. Om dit te doen moet je slim gebruik maken van de twee schermen die je voor je hebt; het televisiescherm en de Wii U Gamepad.

De single-player ervaring hebben wij op het post-E3-evenement van Nintendo helaas niet kunnen zien. In onze speelsessie gingen wij wel aan de slag met een multi-player modus waarbij de speler met de GamePad de rol van ‘Zombie Master’ tot zich neemt. Op de GamePad wordt dan een kaart van het speelveld getoond, waarop de speler met de traditionele controller te zien is.

Verspreid over de kaart bevinden zich een aantal vlaggen. Zaak is om als eerste van de twee spelers vijf van deze vlaggen te veroveren. De Zombie Master kan dit doen door op een tower-defense achtige manier zombies te plaatsen over de gehele map. Met een druk op het scherm selecteer je het type zombie welke je wilt inzetten en met een tweede tik plaats je ze op het speelveld. De zombies kunnen hierbij variëren van hele snelle aanvallers tot trage vlaggenvangers. De speler met de traditionele controller krijgt het te zien als er een vlag wordt gevangen en moet als de wiedeweerga die kant op gaan om ervoor te zorgen dat de zombies de vlag niet te pakken krijgen en om zelf het punt in de wacht te slepen.

In theorie klinkt het vrij interessant, toch wist het ons niet echt te overtuigen. De speler met de GamePad is namelijk nauwelijks in actie en het kan daarom na een tijdje vrij saai worden om de Zombie Master te zijn. De speler met de controller heeft het wat dat betreft iets leuker, maar krijgt dan weer een dertien-in-een-dozijn First-Person-Shooter voorgeschoteld. Bovendien voelt de actie met de controller ietwat sloom aan, waardoor het toch niet helemaal wist te imponeren.

Wel zijn wij nieuwsgierig naar wat de single-player ervaring zal brengen, het gebruik van de GamePad wordt daar namelijk anders aangepakt. Jouw GamePad fungeert als een survivalkit, waarin je naadloos tussen onder andere je gereedschap en kaarten kunt schakelen. Het wordt helemaal interessant als de karakter waarmee je speelt voor het eerst dood gaat. Jij neemt dan de controle over een nieuwe overlevende en kunt op zoek gaan naar je oude survivalkit. Deze blijkt dan in handen te zijn van je oude personage, welke verandert is in een zombie. Jouw online vrienden krijgen hier echter ook melding van en zo vormt zich een race naar wie als eerst de volle survivalkit te pakken kan krijgen.

Zoals gezegd wist de multi-player en de toch wel trage gameplay nog niet te overtuigen. Hopelijk zal de single-player modus het spel qua content wél voorzien van veel originaliteit en toffe gameplay. Wij zijn daar in elk geval na onze speelsessie erg nieuwsgierig naar geworden.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.