Preview: SiNG

By Wesley Akkerman | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Met een groepje (dronken) vrienden naar de televisie schreeuwen, terwijl er maar eentje de microfoon vastheeft is altijd gezellig. Maar er miste altijd iets met karaoke. Interactie met je publiek, tijdens het zingen. Je staat immers met je rug naar hen toe. En daar speelt SiNG op in.

Het concept van SiNG is even simpel als briljant. De bedoeling is nog steeds dat je met je groepje vrienden naar het scherm schreeuwt. Maar er treedt een compleet andere dynamiek op. Degene met de mic in z’n hand, heeft namelijk ook de Wii U GamePad vast. En op het touchscreen van de nieuwe controller staan de teksten die jij zingen en de aanwijzingen die jij moet opvolgen. Zo kun je naast de televisie gaan staan en je maatjes toezingen, terwijl zij naar jou en het grote scherm kijken.

Op het grote scherm naast je verschijnen namelijk teksten die je vrienden moeten meezingen en aanwijzingen die zij moeten opvolgen. Klappen, bijvoorbeeld. Of heel hard juichen. En de teksten bestaan voornamelijk uit het refrein of van die heerlijke meezingzinnen. Bij een nummer waar oorspronkelijk achtergrondzangers staan, verschijnt de tekst die zij altijd zouden hebben. Zodoende doet iedereen mee en wordt het feestje nog gezelliger.

Hoe overtuigend het concept van SiNG nu ook lijkt, des te minder geldt dat voor het competitieve element. Spellen als SingStar en Lips hebben prima bewezen hoe je punten kunt toebedelen aan zangkwaliteiten. Toegegeven: je kunt ook een beetje meeneuriën of je stem omhoog of omlaag laten gaan wanneer dat van je verwacht wordt. Maar over het algemeen is de gegeven score een goede representatie van je zangkwaliteiten. En dat is wat er mist in Nintendo’s SiNG.

Er zit totaal geen element in die meet hoe goed je het doet. Misschien dat het komt, omdat het nog in een vroeg stadium van ontwikkeling is. Hoe het ook zij, op deze manier lijkt SiNG op een veredeld pakket vol animatie en muziek, zonder spelelement. Maar hoe moet je andermans prestatie meten? Dan je de zanger opmeet, kan eventueel nog toegevoegd – maar de prestatie van je vrienden wordt door het gebrek aan een camera niet geregistreerd.

Maar dan bekijken we SiNG heel pragmatisch. Want de hoeveelheid plezier die je hebt tijdens het meedoen aan SiNG is eigenlijk onbeschrijfbaar. Iedereen zingt, iedereen danst, iedereen klapt, iedereen lacht, niemand wordt buitengesloten en iedereen heeft lol. En dat allemaal door de tekst van het grote scherm naar een kleinere te verplaatsen. Wanneer de karaokesoftware precies uitkomt, is nog niet bekend. Verwacht hem aan het einde van het jaar.

 

Like this Article? Share it!

About The Author

is mede-oprichter van Spotlight!TV en een freelance journalist gespecialiseerd in de Nederlandse gamesindustrie. Schrijft op Spotlight!TV en op het web over games, series, films, tech en muziek. Streamt ook nog wel eens, maar dat schiet er vaak bij in.

Comments are closed.