Preview: Project P-100

By Emile Stupin | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

De absolute verrassing van het post-E3-evenement van Nintendo komt uit handen van Platinum Games, bekend van onder andere Bayonetta. Project P-100 (werktitel) is in al zijn gekkigheid een game die je in de gaten wilt houden.

Wie van over-de-top Japanse invloeden houdt kan zijn geluk niet op met Project P-100. Superhelden met een wc-pot op hun hoofd, enorme alien killer-robots; het kan niet bizar genoeg. Toch is Platinum Games het belangrijkste element in een game niet vergeten: de gameplay. De game speelt lekker, is fris en laat op een creatieve manier de mogelijkheden van de GamePad zien.

Project P-100 is een verhaal over superhelden. De aarde wordt aangevallen door een invasie van gigantische buitenaardse robotwezens en het enige wat de planeet nog kan redden is een groepje helden. Belangrijk in dit verhaal is dat men in zijn ééntje niets in kan brengen tegen de aliens, maar dat samenwerking machtig maakt. Daarom ga jij op zoek naar burgers, politiemannen en soldaten om hen deel uit te laten maken van jouw crew.

Zo start je het avontuur in de straten van jouw stad, waar burgers paniekerig heen en weer rennen. Door op de GamePad een cirkel te tekenen rond de burger recruteer je deze voor je crew en verandert deze in een (onorthodoxe) superheld. Zo zul je zien dat jouw groep versterkt wordt door onder andere Bonzai Man, Vending Machine Man en Toilet Bowl Man (ja, Toilet Bowl Man). In een beat-em-up-stijl gebruik je jouw verzamelde crew om de eens in de zoveel tijd verschijnende vijand aan gort te rammen en dat is waar de GamePad zijn waarde laat zien.

Jouw crew kan namelijk Morphen. Door bijvoorbeeld een pistool, zwaard of vuist te tekenen op de GamePad verandert jouw team in het getekende object, waarmee je vervolgens flinke schade toe kan richten aan de vijand. Ook puzzelelementen worden aangeboden via dit systeem. Zo kun je onder andere een brug tekenen om je naar de andere kant te helpen. Naast het tekenen werkt de GamePad ook als scherm waar je op zult kijken als je bijvoorbeeld een garage in loopt. Het beeld verandert dan naar een third-person-perspectief en laat jou het gebied van binnen verkennen om onder andere puzzels op te lossen. Alles werkt enorm vlot, oogt lekker in een kleurrijk palet en biedt een fantastische beat-em-up- en puzzelervaring.

De speelsessie was helaas van korte duur, waardoor wij er nog niet achter zijn of de game op lange termijn het ik-wil-doorspelen-gehalte blijft houden, maar de eerste indruk is overduidelijk positief. Het komt de laatste tijd niet heel vaak voor dat een nieuw soort gameplay ontstaat en wat dat betreft is Project P-100 een verademing voor elke gamer die op zoek is naar iets nieuws.

Like this Article? Share it!

About The Author

Comments are closed.