Preview: New Super Mario Bros. 2

By Wesley Akkerman | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Die goudgele muntjes in de Mario Bros.-serie waren altijd een beetje schaars. Met moeite sprokkelde je er honderd bij elkaar voor dat extra leven. Die uitdaging is geheel verdwenen in New Super Mario Bros. 2. Mario’s doel is namelijk het verzamelen van duizenden munten.

Dat nieuwe doel werd maar al te duidelijk in de demo op het post-E3-evenement van Nintendo. Er liggen echt meer muntjes dan ooit tevoren. Sterker nog: er is bijna geen moment dat je geen één muntje op de scherm ziet. Want liggen ze niet voor het oprapen, dan is er altijd wel een knop die een groene buis muntjes laat strooien of een blokje die geld spuwt alsof het lava uit een vulkaan is. Maar maakt dit de Mario-ervaring beter of is het een greep uit gekkigheid?

Het lijkt sterk op dat laatste. Met de nadruk op lijkt, want we weten nog helemaal niet hoe het spel verder in elkaar steekt dan dat wij gezien hebben. Dat waren slechts drie levels, van het begin. Maar in die levels ging de uitdaging van het springen verloren en in ruil daarvoor kregen we een pad van muntjes die je zonder enige moeite kon verkrijgen. Zelfs de vijanden leken minder aanwezig te zijn. We hopen dat het voor het complete spel anders geldt.

Want als je kijk naar de kern van deze New Super Mario Bros. dan is het spel meer dan welkom. Het eerste deel op de Nintendo DS had een nieuw tijdperk voor de gevierde loodgieter aangebroken. De nieuwe look in combinatie met de oude feel bleek een succesformule, die naadloos is overgezet op de Wii. Die versie, New Super Mario Bros. Wii, voegde er zelfs een coöperatieve multiplayermodus aan toe die voor ontzettend veel plezier heeft gezorgd.

Maar dit directe vervolg op New Super Mario Bros. heeft een andere primeur. Nintendo’s nieuwe visie is digitaal en dat laten ze merken door New Super Mario Bros. 2 zowel in de winkel als de Nintendo eShop aan te bieden. Deze game is dus het eerste, volledige en grote Nintendo 3DS-spel dat binnen te halen. Een mooi startsein als je het ons vraagt, want welk videogamemerk is er vandaag de dag bekender dan Super Mario?

Mario springt in dit deel nog net zo lekker als we van hem gewend zijn. Daarnaast ziet de game er ook nog eens fantastisch uit. Maar hoe je het ook wendt of keert: de nadruk om in totaal één miljoen muntjes te gaan verzamelen is er één die zich nog moet bewijzen op de lange termijn. Dat gebeurt gelukkig heel snel: op 17 augustus komt New Super Mario Bros. 2 namelijk uit in Europa.

Like this Article? Share it!

About The Author

is mede-oprichter van Spotlight!TV en een freelance journalist gespecialiseerd in de Nederlandse gamesindustrie. Schrijft op Spotlight!TV en op het web over games, series, films, tech en muziek. Streamt ook nog wel eens, maar dat schiet er vaak bij in.

Comments are closed.