Marc’s Movie Spotlight: Unthinkable (2010)

Marc’s Movie Spotlight focust zich deze keer weer op een keiharde en schokkende film. Unthinkable is de titel. Nieuwsgierig geworden?

Toen ik deze film enkele jaren geleden voor het eerst zag heb ik hem meteen nog een keer gekeken diezelfde dag. Zoveel indruk had deze film op me gemaakt. Ik hou altijd wel van controversiële en harde films en deze is er geen uitzondering op. Past zo in het rijtje met films als Oldboy en I Saw The Devil.

Waar gaat Unthinkable over?

Een terrorist heeft zichzelf laten gevangennemen en zegt dat er drie atoombommen verstopt zijn in Amerika. Maar de locaties zegt hij niet. Dan wordt FBI agent Helen Brody (Carrie-Anne Moss) erbij gehaald om de man te verhoren. Ook wordt Henry Harold ‘H’ Humphries (Samuel L. Jackson) erbij gehaald om de man iets meer te doen praten. Wat volgt is een kat en muis spel tussen de terrorist en de agenten waarbij het tempo hard oploopt en de terrorist het flink te verduren krijgt.

unthinkable

Waarom is Unthinkable zo goed?

De film is keihard om maar mee te beginnen. Het martelen van de terrorist gaat ver, heel ver en is erg grafisch in beeld gebracht. Dit heeft een beetje het zelfde effect als de film I Saw The Devil, hoe ver ga je? Wat zou jij doen om de man te laten praten. Dat je zelf begint te twijfelen over wat nou eigenlijk kan is erg sterk. En de film zal na het kijken ervan nog lang in je geheugen blijven. Het script is erg sterk en ook slim, er zitten twisten in het verhaal en als je denkt dat het niet gekker kan, dan wordt er een schepje bovenop gedaan. Het is knap dat een film die vrijwel zich in één ruimte afspeelt toch zo interessant kan blijven.

Het acteerwerk is ook erg sterk. Samuel L. Jackson (Pulp Fiction, Django Unchained) speelt dus de martelaar en dit doet hij erg goed. Hij lijkt echt geen moraal kompas of grenzen te kennen en gaat dus heel erg ver. Hiernaast staat Carrie-Ann Moss (The Matrix, Memento) die wel grenzen kent en dus erg in conflict zit. Want laat je het voor wat het is waardoor duizenden onschuldigen sterven? Of ga je nog wat verder bij de man, ten koste van hem. Zij speelt eigenlijk wat de kijker denkt en ze doet dit prima. De terrorist wordt gespeeld door Michael Sheen (Underworld, Kingdom of Heaven) en hij doet dit ook geweldig. Het in interessant om te zien hoe hij bijvoorbeeld weet dat Moss’ personage haar vragentekens zet bij dit alles en speelt daarop in bij haar. De film is enorm psychologisch en dit werkt geweldig. De regie komt van Gregor Jordan en naast deze heeft hij eigenlijk geen grote films gemaakt. Erg jammer, want met deze film laat hij zien iets erg sterks neer te kunnen zetten.

unthinkable

Wie moet Unthinkable kijken?

Liefhebbers van een sterke psychologische triller moeten deze zeker een keer opzetten. De film speelt enorm in op je geweten en op je grenzen en zet jezelf aan het denken. Ook fans van Samuel L. Jackson kunnen deze zeker een keer opzetten want hij speelt echt enorm goed in deze film. Als je van harde films houdt, die choqueren en grafisch zijn dan zal deze film ook zeker wat voor jou zijn.

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply