Marc’s Movie Hall of Shame: The Hangover

Ongetwijfeld één van de meest overrated komediefilms ooit: The Hangover. Een verhaal waar je veel mee kan maar die zo bizar slecht uit de verf komt.

Vier vrienden gaan naar Las Vegas voor een vrijgezellenfeest. Het loopt aardig uit de hand en als ze s’ochtends wakker worden weten ze niets meer van de avond ervoor. Ook mist de vriend die gaat trouwen. Nu moeten de drie snel hun vriend terugvinden en proberen ze erachter te komen wat er in godsnaam allemaal is gebeurd.

hangover

The Hangover werd gebracht als DE nieuwe komediefilm van het jaar, de grappigste film die je dat jaar ging zien. Het verhaal sprak me ook wel aan dus ik was dan ook verbaasd dat er zo weinig aan is. Met het uitgangspunt van de film kan je enorm veel doen en daarom snap ik gewoon niet dat hij zo suf is geworden. De humor is verschrikkelijk slecht en gewoon niet grappig. ‘oh er zit een tijger in de badkamer’, ‘oh ze hebben opeens een baby’, ‘oh Mike Tyson zit erin’. Zomaar drie grappen die erin zitten en gewoon niet werken. Een tijger in de badkamer, hier kan je van alles mee en het is echt knap dat het gewoon niet grappig is. Wat ook totaal niet meehelpt aan de film is Zach Galifianakis (Due Date, Birdman). Ik heb Zach nooit grappig gevonden, hij speelt vrijwel altijd hetzelfde typetje in komedies en dat is gewoon geen leuk typetje. Hij speelt alsof hij zwakzinnig is en verder enorm irritant en eigenwijs. Het is eerder iemand die irritatie opwekt dan dat hij grappig is. Zach is na deze film enorm gewild geworden voor komedies en ik betreur dat. Deze man is gewoon niet grappig en na deze film was hij ineens in bijna alle komedies te zien.

Een andere overrated acteur die erin zit is Ken Jeong (Role Models, Community). Hij is de man die dat verschrikkelijk Ha gay! zinnetje de wereld inhielp en dat helpt absoluut niet om sympathie voor hem te krijgen. Jeong speelt ook altijd hetzelfde typetje, het luidruchtige, irritante, kleine kutventje dat je het liefste een mep wil verkopen. Hij is, net als Zach, na deze film enorm groot geworden en dat is nog iets dat bijzonder jammer is. Hij is gewoon niet grappig, hard schreeuwen en bijdehand doen is echt niet grappig. Dat Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle) en Ed Helms (The Office, We’re The Millers) in de film zitten helpt helaas niets. Deze twee kunnen wel acteren en grappig zijn, maar met Helms zijn de grappen te makkelijk en voorspelbaar en Cooper heeft gewoon geen grappige rol in de films, maar meer de serieuze. Want waarom een film als dit wat serieus erin moet hebben weet ik ook niet, maar blijkbaar vonden de makers dat dat moest. De personages zijn verder ook totaal niet interessant of boeiend. Je wilt niet weten hoe het met ze afloopt of wat ze hebben gedaan de nacht ervoor. En hier gaat de film dus de mist in waardoor de rest niet werkt. Als ze dan dus ook erachter komen wat er is gebeurd en dat tegen valt, snap je dat het gewoon niet de moeite is. ‘Oh Ed Helms is met een hoer getrouwd’,’Oh Zach stoot met het babyhoofd tegen een deur’, het is gewoon allemaal niet grappig. Als je de trailer kijkt heb je de beste grappen al gezien overigens.

hangover

The Hangover werd gebracht als DE nieuwe komedie en het publiek ging er dan ook massaal naartoe. Waarom? Ik weet het niet, de film biedt geen leuke grappen of situaties, de personages zijn niet boeiend en de film bevat twee van de meest overrated komedieacteurs ooit. Helaas kreeg de film nog twee vervolgen, waarvan ik alleen deel twee nog heb gezien, en gelukkig is deze trilogie wel voorbij nu. Want over deel twee kan ik ook nog een mooi Hall of Shame-artikel maken.

Like this Article? Share it!

About The Author

the Movie Maniac! Marc is onze Marvel- en Star Wars-fanboy en weet alles van films. Hij kijkt er vijftien tot twintig per week.

Leave a Reply