Launchtrailer: Fallout 4

By Wesley Akkerman | Games, Nieuws

Op 3 juni jongstleden kondigde speluitgever Bethesda de game Fallout 4 officieel aan. Volgende week verschijnt de game voor Xbox One, PlayStation 4 en pc en vandaag staat de launchtrailer alvast online.

Fallout 4 is een open world rpg en is bij de award-winnende Bethesda Game Studios in ontwikkeling voor Xbox One, PlayStation 4 en pc, onder leiding van Todd Howard.  Dit is het langverwachte vervolg op de 2008 ‘Game of the Year’ Fallout 3 en de eerste release sinds de wereldvermaarde studio in 2011 het fenomeen en ‘Game of the Year’ The Elder Scrolls V: Skyrim op de wereld losliet.

“We weten wat deze game voor iedereen betekent,” zegt game director Todd Howard, “de technologie en mogelijkheden van vandaag zorgen ervoor dat we ambitieuzer dan ooit mogen zijn.  We zijn nooit enthousiaster geweest over een game en kunnen niet wachten die met de wereld te delen.”

Fallout 4 liet vijf jaar op zich wachten

De laatste keer dat we een game in de Fallout-serie mochten verwelkomen, was Fallout: New Vegas. Dat is eveneens een open world rpg, dat zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld op de locatie waar Las Vegas ooit heeft gezeten. De Fallout-game die daarvoor uitkwam, was Fallout 3, één van mijn persoonlijke favoriete games. Als Fallout 3 als basis gaat dienen voor Fallout 4 en een stabiele engine krijgt – Bethesda-spellen staan om hun notoire engines bekend – dan wordt Fallout 4 een ongekende hit voor de studio.

Fallout 4 wordt 10 november wereldwijd gelanceerd voor de moderne spelcomputers en pc.

Like this Article? Share it!

About The Author

is mede-oprichter van Spotlight!TV en een freelance journalist gespecialiseerd in de Nederlandse gamesindustrie. Schrijft op Spotlight!TV en op het web over games, series, films, tech en muziek. Streamt ook nog wel eens, maar dat schiet er vaak bij in.

Leave a Reply