Dit moet je weten over de Bethesda E3-presentatie

By Rick Barends | Games, Nieuws

De E3 is in volle gang en wij proberen je uiteraard op de hoogte te houden van al het nieuws. In dit artikel kun je alles lezen over de presentatie van Bethesda op de E3 2015.

Bethesda mocht vannacht zijn showcase geven op de E3 2015 in Los Angeles. Bethesda maakt er altijd een waar feest van, en dat was dit jaar niet anders. Met titels als Doom, Dishonored 2 en Fallout 4 bleef het publiek maar klappen. Hieronder staat voor jou een overzicht.

Fallout 4

We beginnen natuurlijk met Fallout 4. Deze game werd nog geen twee weken geleden aangekondigd, maar Bethesda had nog wat leuks achter de hand gehouden voor op de E3 2015. Fallout 4 zal nog dit jaar uit gaan komen. Op 10 november staat de release gepland, dus je zal nog even moeten wachten. Verder maakte Bethesda bekend dat het craften in de game enorm verbeterd is, en ook dat je als speler de tijd van voor de apocalyps nog mee zal maken.

Bethesda maakte ook nog bekend dat er vanaf vandaag, een mobiele Fallout game te spelen zal zijn. De game heet Fallout Shelter en zal volledig gratis te spelen zijn. In Fallout Shelter ben je je eigen ‘overseer’ (baas) van je eigen Vault. Aan jou de taak om de mensen in je Vault tevreden te houden, en ze zich goed te laten ontwikkelen. Een beetje de SIM’s achtig dus.

Dishonnored 2

In 2012 kwam het eerste deel van Dishonored uit, en de game werd enorm goed ontvangen. Niet alleen zag het er grafisch goed uit, maar de game bleek ook innovatief en erg goed in elkaar gezet. Bethesda heeft op de E3 2015 bekend gemaakt dat ze aan het werken zijn aan Dishonored 2. De eventuele titel van de game werd niet bekend gemaakt, maar wel dat je als twee verschillende characters zal gaan spelen. Zo zal je niet alleen in de huid kruipen van Corvo Attano, maar ook als Emily Kaldwin.

The Elder Scrolls

Ik zal je direct uit je droom helpen: Bethesda heeft nog geen The Elder Scrolls deel zes aangekondigd op de E3 2015. Of de mensheid, na de launch van The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited, al toe is aan een nieuwe The Elder Scrolls game betwijfel ik en blijkbaar denkt Bethesda daar net zo over. Bethesda heeft echter wel een trading card game aangekondigd: The Elder Scrolls Legends. De game zal dit jaar nog uit gaan komen op de PC en op de Ipad, en aan de trailer te zien heeft het wat weg van Hearthstone. Of dit ook zo is, zullen we later dit jaar ongetwijfeld gaan merken.

Doom

In het voorjaar van 2016 kunnen we weer helemaal los gaan met al het bloed en de smerigheid die we van Doom gewend zijn. De game wordt door Bethesda ontwikkeld met de IDTech 6 Engine, maar zal ook veel oude finesses behouden. Wapens als de shotgun en kettingzaag zijn dus gewoon weer van de partij. Dat er ook een multiplayer aspect aan de game toegevoegd zal worden is ook al bekend gemaakt, maar helaas kunnen we er verder niks over schrijven.

Bethesda maakte nog meer bekend dat er een modding feature aan DOOM wordt toegevoegd. De tool heet Snapmap, en deze moet ervoor gaan zorgen dat er net zoveel mods komen voor DOOM als dat er voor Skyrim beschikbaar zijn. Of deze tool ook op de consoles beschikbaar zal zijn is niet bekend.

Voor de liefhebbers onder ons staat bovenaan het artikel de gehele showcase van Bethesda.

Like this Article? Share it!

About The Author

Een WTF-moment, een blog, een onzinnig onderzoek, maar ook gewoon een game review. Richard laat alles voorbij komen op Spotlighttv.

Leave a Reply