E3 2015 – De keuze van de redactie, plus een overzicht

By David van der Lof | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

De E3 2015 is afgelopen. Er was van tevoren al het één en ander gelekt en we hebben veel verwachte games zien langskomen, maar gelukkig waren er ook enkele verrassingen. Welke games spraken ons zo aan dat we laaiend enthousiast zijn geworden? Welke naar ‘verzonden’ veranderde bestelstatus zorgt ervoor dat we in een slaapzak bij de brievenbus gaan liggen? Kortom, wat zijn onze favoriete games van de E3 2015?

Wesley: Fallout 4

Nog voordat de E3 begonnen was, was die voor mij alweer afgelopen. Ik had gezien wat ik wilde zien en wat ik wilde zien, was Fallout 4. Superslim van uitgever Bethesda om de game vóór de E3 aan te kondigen, zodat hij niet ondergesneeuwd zou worden door allerlei andere toffe aankondigingen. Hoe gaaf ik games als Forza Motorsport, Tomb Raider of Super Mario Maker ook vind, Fallout 4 heeft het voor mij gedaan. Het is zelfs zo erg, dat ik verder gegaan ben met Fallout 3, een game die in in 2011 voor het laatste gespeeld heb. Maar man, wat voelt het goed om terug te zijn in de Wastelands. Ik kan dan ook niet wachten tot november van dit jaar, want dan gaat Fallout 4 mijn Xbox One in en komt daar voorlopig niet meer uit.

Fallout4

Jasper: Forza Motorsport 6

We wisten natuurlijk al langer dat Forza Motorsport 6 er aan zat te komen, maar op de E3 van dit jaar hebben we weer een stuk meer van deze titel gezien. Een stuk meer hele coole beelden! Ik moet trouwens wel eerlijk zeggen dat ik moeite had met kiezen, want Gears 4 is tijdens de Microsoft-persconferentie aangekondigd. Maar ja, Forza komt eerder uit, dus daar ben ik op dit moment enthousiaster voor! Forza Motorsport 5 heb ik helemaal grijs gespeeld. Forza Motorsport 6 belooft vele malen beter te worden. Zo kunnen we eindelijk in 1080p en 60fps racen op meer dan 26 bekende circuits over heel de wereld. Met welke auto’s kun je racen? Te veel om op te noemen, want er zitten zoals vanouds weer superveel auto’s in de game gepropt. Meer dan 450 welteverstaan! Ik kan niet wachten tot het 15 september is!

Forza 6

Rick: Mirror’s Edge Catalyst

Voor mij was de E3 2015 als evenement al geslaagd toen ik de trailer van Mirror’s Edge: Catalyst voorbij zag komen. Mirror’s Edge was voor mij op de PS3 een absolute topper; een innovatieve game met geweldige graphics en een dito soundtrack. De ademhaling, het rennen, de stilte die afgewisseld werd met een schone smetteloze wereld deed wat met mij toentertijd. Urenlang heb ik met mijn broertje de tijden van de ‘runs’ geprobeerd aan te scherpen, en de game zonder geweld geprobeerd uit te spelen. Uiteindelijk kwam de game in de kast te liggen, maar de hoop op een vervolg bleef altijd bestaan. En dan nu eindelijk Mirror’s Edge: Catalyst. Hoe werd Faith eigenlijk Faith? Dat is de vraag die beantwoord gaat worden in deze prequel. Dus voor mij geen Tom Clancy, geen Star Wars Battlefront en geen Dishonored, maar Mirror’s Edge: Catalyst op de PS4. Ik kan niet wachten om weer terug te keren in die schone, serene wereld van Mirror’s Edge!

mirrors_edge_catalyst

Roland: Total War: Warhammer

Total War is een franchise die ik uit het oog ben verloren. Vroeger heb ik veel Rome: Total War gespeeld en ik vind de gameplay gewoon fantastisch. Toen ik de trailer zag van Total War: Warhammer werd ik direct enthousiast om deze game te gaan spelen. De combinatie van Total War en Warhammer is episch te noemen. De enorme veldslagen met mythische wezens en heel veel gore is iets waar ik al een tijd op zat te wachten. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal uitpakken op mijn beeldscherm. Zoals het er nu uitziet kan ik deze game begin volgend jaar checken.

Total-War-Warhammer

Leroy: Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands

Het was erg lastig om een titel te benoemen waar ik erg enthousiast van werd. Horizon heeft mijn aandacht weten te pakken, For Honor heeft ervoor gezorgd dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Maar Tom Clancy’s Ghost Recon? Holy sh*tballs Batman. Toen ik de reveal trailer zag was ik verkocht. De mogelijkheden, de graphics en overall appearance deed mijn portemonnee al bloeden. Ik hoop ook dat deze titel mijn enthousiasme straks tegemoet weet te komen. Als actief Airsofter in een club van welgeteld 40 oud- en actieve mariniers kan ik mij heerlijk verplaatsen in dat teamgevoel. Maar als er één titel is die bij mij nipt op één staat, dan is het Tom Clancy’s Ghost freakin’ Recon!

GRW

David: Star Wars Battlefront

Maandenlang werd door mij al uitgekeken naar de nieuwe Star Wars-shooter. En precies tijdens de EA-persconferentie, waar de nieuwe beelden getoond zouden worden, moest ik werken. Ik haastte me naar huis na mijn dienst. Op dat moment bleek de conferentie nog bezig te zijn, en Battlefront was nog niet getoond. Gelukkig stond de gameplaydemo wel al op YouTube. Al lopend over straat zag ik dat het goed was. De game lijkt precies zo te spelen als de eerste twee delen, welke ik kapot heb gespeeld. Er zijn tijdens een massaal gevecht zoveel verschillende rollen die je aan kunt nemen, de sound was perfect passend en het schieten zag er gewoon heerlijk uit. Dat er niet echt een singleplayer in zit is niet erg, dat hadden de voorgaande games ook niet. Dit wordt gewoon heerlijk online multiplayer potjes knallen, terwijl allerlei bekende Star Wars momenten worden herbeleefd. Deze keer zit je er alleen écht middenin!

star-wars-battlefront

Marc: Star Wars: The Force Awakens

Ik wil gewoon de nieuwe Star Wars-film zien.

Alle E3 2015-persconferenties op een rijtje

Mocht je het idee hebben nog iets gemist te hebben tijdens de afgelopen E3, dan kun je hieronder alle artikelen over de gehouden persconferenties teruglezen.

Deze nieuwtjes schreven we ook tijdens de E3 2015:

Deze recensies en blogs schreven we tijdens de E3 2015:

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply