Buakaw kiest voor het monniken bestaan…

By Leroy Woudstra | Submission!

Muay Thai vechter Buakaw Por Pramuk heeft gekozen om verder door het leven te gaan als monnik. De top vechter uit Thailand heeft dit weekend zijn eed afgelegd, zijn hoofd geschoren en zijn monnikenmantel aangetrokken.

Na alle commotie rondom zijn trainingskamp en zijn onderduiken voor de media en zijn kamp, kiest Buakaw ervoor om als monnik verder door het leven te gaan.

Buakaw heeft enige tijd geleden al aangegeven hoe slecht hij werd behandeld door zijn gym, wat overigens leidde tot veel vragen vanuit de media. Vooral omdat zijn gym miljoenen had verdiend, terwijl Buakaw zijn kamer moest delen en op een oud bedje sliep.

Het leek er in eerste instantie op dat Buakaw noodgedwongen terug moest naar zijn gym vanwege eventuele lopende contracten en hij was bang voor eventuele bemoeienis vanuit de onderwereld, mocht hij zich terugtrekken.

Zijn sponsor Yokkao, een gigantisch Muay Thai merk, stak daar een stokje voor en kocht een eigen gym waar Buakaw naartoe kon komen. Omdat het merk achter Buakaw stond was het een duidelijke boodschap dat Por Pramuk gym erg op zijn tellen moest gaan letten wilden ze er een goede relatie op na houden.

Buakaw vocht begin april nog een partij onder zijn oude naam en voor Por Pramuk dat al gepland stond. Por Pramuk nam actie en eiste $3 miljoen voor de geleden schade en eiste ook dat Buakaw niet meer mocht vechten totdat de zaak was opgelost.

En dus kiest Buakaw voor het priesterschap. Veel thaise vechters kiezen hiervoor om wat meer tot zichzelf te kunnen komen en zich te distantiëren van de ‘materieel’ wereld en zonder de stress van contracten en geldzaken.

Dat Buakaw in de toekomst weer partijen gaat vechten is zeker, alleen wanneer is de grootste vraag. Of hij moet het prima naar zijn zin hebben als monnik.

Like this Article? Share it!

About The Author

Houd van Indonesisch eten en mag hem altijd wakker maken voor een bordje Rendang of een vers gedraaide lemper.

Comments are closed.