gears of war ultimate edition

Blog: Spelen met de Gears Of War: Ultimate Edition Beta

By Jasper Hulsinga | Artikelen, Games, Voorbeschouwingen

Tijdens de Microsoft E3 persconferentie heeft The Coalition Gears 4 en Gears Of War Ultimate Edition aangekondigd. Van laatstgenoemde is de beta tijdens de E3 week speelbaar voor Xbox Live preview members en laat onze Gears fan Jasper dat nou net zijn…

Op de redactie ben ik een van de weinige mensen die van remaster editie houd. Dus toen tijdens de Microsoft E3 2015 briefing The Coalition, de nieuwe studio die Gears op zich neemt geleidt door Rod Fergusson (een van de originele makers), het podium betrad en niet alleen Gears 4 maar ook Gears Of War Ultimate Edition aankondigde sprong ik een gat in de lucht. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ook graag Gears 2 en 3 erbij had gezien, maar dit is al heel wat! Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

Beta

Deze beta omvat alleen de multiplayer. De modes die speelbaar zijn, zijn Team Deathmatch en King Of The Hill. Speel je liever casual? Dan moet je met Team Deathmatch genoegen nemen. Ook krijg je in casual minder XP, maar de stats en achievements (wanneer die uitgebracht worden) worden wel getracked. In een competitive match krijg je meer XP, maar als je rage quit, of onverhoopt moet afsluiten krijg je wel een quit penalty. Goed om te zien dat The Coalition aandacht besteed aan quitters.

Het eerste wat opviel toen ik een match startte, was dat de game er supermooi uitziet. De graphics hebben een grondige poetsbeurt gekregen en dat is te zien! Alles verloopt heel vloeiend, zelfs al het allemaal een beetje hectisch wordt. En dat kan het soms nog wel eens worden. Zelfs met vier tegen vier! Ondanks die mooiere graphics ben ik nog geen lag tegengekomen. Ik zou zelfs zo ver willen gaan. om te zeggen dat de game op alle dagen dat ik het gespeeld heb lag vrij heeft gelopen. En dat is een hele prestatie tegenwoordig. Ik hoop dat The Coalition dat ook vol kan houden na de launch van Gears Of War Ultimate Edition op 25 augustus.

gears of war ultimate edition

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en zonneschijn. Ik heb ook nog wel wat minpuntjes te melden. Maar daar is het een beta voor natuurlijk. Om de minpuntjes te verhelpen. Een van die punten is dat je niet kunt zien wie je neergeschoten heeft. Zo kun je je niet goed oriënteren voor als je weer gespawned ben. Ik vind het namelijk altijd wel fijn als ik het kan zien. Vooral in die maps van Gears, want die zijn een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Battlefield. Zo kun je goed zien uit welke richting de vijanden komen. Een ander puntje van kritiek is dat de teams niet wisselen na elk potje. Zo kan het zo maar voor komen dat je drie keer achter elkaar door hetzelfde superteam wordt ingemaakt. Ik snap dat dit niet kan met parties, maar met randoms moet dit gewoon kunnen.

Al met al heeft de beta toch een hele goede indruk achtergelaten. Ik heb tot nu toe elke dag gespeeld en zo dus ik speciale camo’s en skins voor mijn wapens vrijgespeeld. Gears Of War: Ultimate Edition komt 25 augustus uit. Zien we jou dan ook?

Like this Article? Share it!

About The Author

is Microsoft fanboy en verslaafd aan achievements winnen. Gamertag: ClassyWings.

Leave a Reply