Blade Runner: The Final Cut in juni in de bios

By Rick Barends | Films & Series, Nieuws

Het heeft even geduurd, maar na ruim tien jaar keert de indrukwekkende sci-fi film Blade Runner weer terug in de Nederlandse bioscoop. Deze keer kunnen de filmliefhebbers genieten van een nog niet eerder vertoonde versie: Blade Runner: The Final Cut (2007, 117 minuten).

Ridley Scott heeft inmiddels al een aantal versies van deze film achter zijn naam staan, maar de definitieve versie van zijn klassieker uit 1982, kun je vanaf 18 juni 2015 in de bioscoop te zien. Deze versie van Blade Runner biedt een hele nieuwe generatie filmliefhebbers de mogelijkheid om deze film te kijken. Blade Runner wordt door filmcritici gezien als één van de visueel indrukwekkendste sci-fi films aller tijden.

Rutger Hauer’s doorbraak

Onze Nederlandse acteur Rutger Hauer brak in 1982 met de film Blade Runner door in de VS, en heeft sindsdien menig rol vervuld in Hollywood. In Blade Runner vertolkt hij de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford). Rick Deckard is een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants, maar op Roy Batty had hij niet gerekend.

Blade runner

Prachtige sets, opzwepende soundtrack

De film is vandaag de dag nog net zo relevant als op de dag van release in 1982. Wellicht ben je net zo oud als ik en is de release van deze film toentertijd volledig langs je heen gegaan, maar met een 8,2 op IMDB (International Movie Data Base) is dit eigenlijk voor iedereen een must-see. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. Vangelis componeerde de opzwepende soundtrack van de film.

Blade Runner: The Final Cut is vanaf 18 juni 2015 te zien in onder andere EYE (Amsterdam). Of hij ook in de Pathe-bioscopen te zien zal zijn, kan ik je helaas nog niet vertellen. Het zou in ieder geval een misgelopen kans zijn als dit niet het geval is.

Like this Article? Share it!

About The Author

Een WTF-moment, een blog, een onzinnig onderzoek, maar ook gewoon een game review. Richard laat alles voorbij komen op Spotlighttv.

Leave a Reply