Aankondigingen E3-presentatie EA op een rij

By Rick Barends | Games, Nieuws

Na het geweld van Bethesda van gisteren, was het vannacht de beurt aan Ubisoft, Sony en EA. In dit artikel gaan we de presentatie van EA de revue laten passeren, en reken maar dat er heel wat leukst aangekondigd werd!

EA had vannacht welgeteld negentig minuten de tijd om hun nieuws naar buiten te brengen, en ze hadden elke minuut nodig. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar welke games er allemaal voorbij kwamen: Star Wars Battlefront, Mirror’s Edge reboot, de gloednieuwe IP Unravel, en nog wat klein nieuws.

Mirror’s Edge

Mirror’s Edge krijgt eindelijk zijn welverdiende vervolg, of eigenlijk prequel. In Mirror’s Edge Catalyst ga je naar de tijd voor Mirror’s Edge, en krijg je te zien hoe Faith geworden is wie ze is. EA liet al weten dat er geen afzonderlijke levels zullen zijn, geen laadtijden, en een dikke open wereld in de vorm van een gigantische stad. De release staat gepland op 23 februari 2016.

Star Wars Battlefront

Star Wars Battlefront is natuurlijk het paradepaardje van EA dit jaar. EA gaat de game op 17 november uitbrengen op de PS4, Xbox One en PC. Of de WiiU er ook bij zit weten we helaas niet. De presentatie van de game ging uiteraard gepaard met een vette Star Wars Battlefront multiplayer gameplay trailer die je hieronder kan bekijken.

EA had ook nog nieuws over een Star Wars trading card game. De game zal dezelfde richting op gaan als Hearthstone en Elder Scrolls Legends. Vooralsnog zal EA deze game alleen op de mobiele besturingsprogramma’s uitbrengen, want over een tablet versie werd niet gesproken.

Was dit het dan wat betreft het Star Wars nieuws? Nope. De massive multiplayer online roleplaying game ‘Star Wars: The Old Republic’ krijgt een uitbreiding. De uitbreiding heet Knights of the Fallen Empire, en deze zal op 27 oktober uitkomen.

Unravel

Het leukste nieuws van EA komt in de vorm van een geheel nieuwe IP: Unravel. Unravel is een puzzel platformer waarin je de controle krijgt over Yarny, een character die uit wol bestaat. Wanneer je met Yarny gaat lopen dan rol je hem geleidelijk af, en met dat afgewikkelde wol kun je dan weer puzzels oplossen. Om alvast iets van het verhaal te verklappen zei Martin Sahlin van Coldwood Studio het volgende:

The yarn represents love, and the bonds that we make. And the yarn unravels when we get seperated from those we love.

Helaas is er nog geen release datum aangekondigd. Dat is jammer, want wie de trailer bekijkt krijgt direct zin om deze game te spelen!

Overig nieuws

Uiteraard kwam EA niet alleen maar met deze drie games op de proppen. Het publiek werd getrakteerd op een vette trailer van Need for Speed die volledig op de Frostbite 3 engine zal draaien. EA vertelde doodleuk in de zaal dat de ingame beelden niet van het echt te onderscheiden zullen zijn. De release staat voor 3 november 2015 gepland, en de game zal te spelen zijn op de PS4, Xbox One en PC.

Plants vs. Zombies krijgt een vervolg. Een geheel nieuwe game met nieuwe wapens, abilities en game modi moet het publiek weer enorm verslaafd gaan maken aan deze game. Tot de nieuwe modi behoren een PvE mode en een split-screen local multiplayer mode. De characters van het eerste deel van Plants vs. Zombies zullen transferable zijn naar het nieuwe deel, en EA beloofd dat het de game tot lang na de launch zal voorzien van updates. Helaas is dan weer geen datum voor de launch bekend gemaakt.

EA zou EA niet zijn als er niet ook een hele sloot aan sportgames klaar staan voor een release. In de komende zes maanden krijgen we FIFA16, NHL 16, NBA Live 16 en Madden NFL 16. EA gaf te kennen dat de games nog beter te behappen zijn voor de newbies, maar dat er ook gewerkt is aan een hogere moeilijkheidsgraad voor de pro’s. Vergeten we dan nog iets? Oh ja, Pele kwam tijdens de FIFA 16-presentatie nog even langs om te vertellen over zijn gloriedagen als voetballer, en de toevoeging van vrouwenelftallen aan de game.

Like this Article? Share it!

About The Author

Een WTF-moment, een blog, een onzinnig onderzoek, maar ook gewoon een game review. Richard laat alles voorbij komen op Spotlighttv.

Leave a Reply