microsoft e3 briefing

Alles dat je moet weten over E3-presentatie van Microsoft

By Jasper Hulsinga | Games, Nieuws

De E3 is in volle gang en wij proberen je uiteraard op de hoogte te houden van al het nieuws. In dit artikel kun je alles lezen over de presentatie van Microsoft op de E3 2015.

Bonnie Ross van 343 Industries luidt de presentatie van Microsoft in. En dat doet ze met een trailer voor de aankomende nieuwe Halo game, genaamd Halo 5 Guardians. Deze presentatie zat bomvol met nieuwtjes en ik begrijp nu dan ook de grootspraak van Microsoft toen het bedrijf zei dat het de grootste presentatie ooit zou geven. Bethesda, EA en nog veel meer gaven acte de présence, ook al lieten zij niet veel zien. Maar het is goed dat ze er waren, want in elk geval EA heeft tegenwoordig een goede relatie met Xbox.

Halo

Halo is en blijft een grote naam in de games industrie, dus Microsoft blijft met nieuwe delen komen. Halo 5 Guardians is al tijdens de vorige E3 aangekondigd, maar nu pas krijgen we eindelijk nieuwe beelden te zien. 343 Industries heeft zelfs gameplay laten. Master Chief is volgens de trailer op zoek naar een Guardian en de Spartans denken dat hij tijdens deze zoektocht naar de vijand is overgestapt. Hier Komt de nieuwe Spartan, Locke, in beeld. Met zijn team gaat hij op zoek naar Master Chief. En wie zien we daar in de trailer voorbij komen? Frickin Nathan Fillion! Ja, dat lees je goed. Nathan Fillion keert terug naar de Halo franchise, nadat hij in Halo ODST een rol speelde.

De trailer liet ook nog meer interessante dingen zien. Zo speel je nu dus met een team in de singleplayer en kun je hen bevelen geven. We hebben dit natuurlijk al eens eerder gezien in andere games, maar het is nieuw voor de Halo franchise. Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken, maar ik blijf een beetje sceptisch. Ik hou namelijk totaal niet van dat soort gameplay. Ik hoop een beetje dat het optioneel is. Wees trouwens gerust, want de trailer vertelt ook dat je met Master Chief kunt spelen. Dus niet alleen met Locke. Verder zien we de Spartans met jetpacks grotere jumps maken met een soort superpowersuit. De trailer eindigt met een datum: 10.27.15.

Maar Halo is Halo niet zonder multiplayer, dus die mocht niet achter blijven. Josh Holmes van 343 Industries liet een nieuwe mode van Halo multiplayer zien, genaamd Warzone. Deze mode is een kruising tussen PVP en PVE, wat betekent dat je tegen echte mensen en tegen de AI moet vechten om te overleven. Dat zal aardig hectisch worden!

Exclusives

Exclusives bestaan natuurlijk al langer dan vandaag, maar met deze generatie consoles lijkt die trend zich steeds meer te versterken. Microsoft doet er alles aan om de gamer aan zich te binden met nieuwe Ip’s die alleen op Xbox One en/of Windows 10 te verkrijgen zijn. Een van deze games is Recore, die in 2016 uit moet komen. Recore wordt gemaakt door Keiji Inafune, die bekend is geworden door Dead Rising, en de makers van Metroid Prime. Er is nog niet veel bekend over de titel, maar we hebben al wel een trailer voor je die vanmorgen (lokale tijd) in LA werd vertoond.

In de trailer zien we de hoofdpersoon, samen met haar robothond, schuilen achter een stuk metaal wanneer er een zandstorm opsteekt. Zodra de storm weg is komt zij naar buiten en doorkruist zij een desolat dystopisch landschap. De video eindigt met een veldslag tegen agressieve robots bij een grote deur waar een lange inactieve robot tegenaan leunt. De vijanden in de video hebben allemaal rode orbs in zich en jouw hond heeft een blauwe orb. Het lijkt wel of de ziel van iets daarin zit en die je dus ergens anders in kunt doen. Vandaar Recore. Dat klinkt allemaal veelbelovend!

Forza Motorsport 6 was ook van de partij, maar daar wisten wij natuurlijk al van dat het een exclusive was. Maar dat betekende niet dat we weinig te zien kregen. Integendeel, want er kwam zelfs een nieuwe Ford GT uit het plafond zetten. Die auto staat afgebeeld op de cover van de aankomende nieuwe Forza, dus dat was ook een mooi marketingmoment voor Ford Motor Company. Blijft Amerikaans he. De trailer voor Forza liet trouwens nog best veel coole dingen zien. We zien namelijk erg coole weerseffecten, de belofte dat we op 26 bekende locaties kunnen racen, de realiteit van 1080p en 60fps, de belofte dat we met meer dan 450 verschillende auto’s kunnen racen en de mogelijkheid om tegen 24 mensen te racen via Xbox Live multiplayer. We krijgen zelfs een releasedatum te zien: 15 september.

Verdere exclusives zoals Scalebound, Crackdown en Quantum Break zijn niet van de partij op E3, maar Microsoft vertelde wel dat die games naar Gamescom in Keulen komen.

Services

Een andere grote aankondiging van Microsoft was dat alle Xbox 360 games backwards compatible worden gemaakt met de Xbox One. Dat betekent dat je al je favoriete spellen nu gewoon op je favoriete console kunt spelen en zelfs beter, want de 360 games kunnen nu gebruik maken van de kracht van de Xbox One. Je bent zelfs in staat om met die games multiplayer te spelen. Niet alle games zijn meteen te spelen, maar al wel een hele hoop. Microsoft belooft dat op dit moment al meer dan honderd games geschikt zijn. Wesley was meteen al blij, want dan zouden remaster edities niet meer nodig zijn. Alle games die je al hebt gekocht werken en je kunt zelfs een screenshot saven.

Microsoft komt ook met een nieuwe elite controller voor de elite gamer. De controller heeft remappable buttons, additionele paddles aan de onderkant, hair trigger locks, aanpasbare trigger sensitivities en uitwisselbare components. Dat en de verbeterde performance en pro-level accuracy maken dat de controller zichzelf Elite mag noemen.

Een andere grote aankondiging is een dienst we al kennen uit de PC wereld. Met Xbox Game Preview kun je namelijk bepaalde games al uitproberen voordat ze te koop zijn. Via deze trial kun je zo bepalen of je de game interessant of leuk genoeg vindt om door te blijven spelen. Er werden zelfs al voorbeelden gegeven van games die in aanmerking komen. Dat zijn The Long Dark en Elite Dangerous. DayZ en Ion worden beschikbaar voor dit programma op een latere datum. De eerder genoemde games zijn nu al beschikbaar.

Microsoft heeft al eerder aangekondigd dat het bedrijf samen gaat werken met Valve VR en Oculus Rift. Nu is daar ook meer informatie over naar buiten gekomen. Elke Oculus Rift wordt namelijk geleverd met een Xbox One controller. Maar daar stopt het VR nieuws niet. Als klap op de vuurpijl kondigt Microsoft even de Microsoft HoloLens aan. Met deze bril kan je bepaalde games op de Xbox One holografisch spelen. De trailer liet een wereld in Minecraft zien, die tot leven kwam op een keukentafel. En de coop speler die in die wereld liep zagen we daar gewoon rondlopen. Supervet om te zien!

EA en Bethesda

Bethesda was ook van de partij op de presentatie van Microsoft, maar het bedrijf liet eigenlijk niet veel zien. Daar was de presentatie van gisteren natuurlijk voor. Todd Howard van Bethesda vertelde over de goede relatie die de studio al vijftien jaar heeft met de mensen van Xbox en liet toen ook nog gameplay zien van hun aanstaande nieuwe Fallout game, Fallout 4. Hij vertelde daarnaast ook nog dat Bethesda een second screen ervaring heeft gebouwd. Je kunt namelijk je Pipboy op je smartphone zetten. Meer informatie dan dat gaf hij jammer genoeg niet vrij. De gameplay liet ook nog een nieuw signature wapen zien, de Laser Muskett en een Mech Suit waar je in kunt klimmen en met een minigun mee kunt schieten. Als kers op de taart verklapte hij nog dat alle mods die gemaakt zijn voor Fallout op de PC gratis zijn voor de One. Fallout 4 komt 10 november uit. Fallout 3 zit trouwens in het pakket met Fallout 4 en is een van de games die backwards compatible wordt.

EA heeft de laatste tijd ook een goede relatie met Xbox, getuige de EA Access Vault en het feit dat games eerder naar Xbox komen. Peter Moore van EA stapte het podium op om meer te vertellen. Titanfall en Dragon Age Inquisition zijn twee nieuwe games die naar EA Acces komen. En om dat feit luister bij te zetten zijn alle titels uit de Vault gratis te spelen tijdens de E3 week. Je hebt hier natuurlijk wel een Xbox Live Gold abonnement voor nodig.

Daarnaast kondigde Moore ook even tussen neus en lippen door dat Plants vs Zombies Garden Warfare 2 in development is. Op de Microsoft presentatie kregen we daar nog niet veel van te zien, maar reken maar dat we dat we daar op EA’s eigen presentatie meer van te zien krijgen. Ik kan niet wachten!

Verder

Verder kregen we een trailer te zien van Dark Souls III die nu dus officieel is aangekondigd door Bandai Namco. In de trailer zien we veel creatures die we kennen uit de voorgaande games, maar ook een hele grote titan met een cleaver van heb ik jou daar. En hij lijkt niet heel blij… Het zal weer niet zo makkelijk worden. Dark Souls III komt in 2016 uit en komt eerder naar Xbox One.

Ubisoft liet een trailer zien van The Division waarin een New York te zien is, die niet echt meer leefbaar is. De trailer laat het begin van de neerwaartse spiraal zien en zet het begin van het verhaal op. De studio kondigde ook aan dat de beta in december van dit jaar begint en dat je je daar hier voor aan kunt melden.

Rare

Rare had ook twee grote aankondigingen op de presentatie van Microsoft. Rare kondigde namelijk de Rare Replay aan. Dat is een bundel van 30 games die Rare gemaakt heeft die de studio aanbiedt voor 30 dollar. Denk aan games als Perfect Dark. VIVA Pinata. Banjo Kazooie en Battletoads. Alsof dat nog niet genoeg is vertelde de trailer dat die bundel een achievementlijst krijgt ter waarde van 10,000 gamerscore!

Daarnaast heeft Rare ook nog een nieuwe IP aangekondigd, genaamd Sea Of Thieves. Deze game is ook een Xbox One Exclusive. Sea of Thieves is een first person pirate action-adventure gebouwd met de vrijheid voor de speler in het achterhoofd. De game ziet er kleurrijk en cartoony uit. Er is nog geen releasedatum aangekondigd, maar we weten al wel dat de game exclusief naar Xbox One en Windows 10 komt.

Gears of War

We bewaren het lekkerste voor het laatst. Rod Fergusson, een van de bedenkers van Gears Of War stapte namelijk het podium op en kondigde de Gears Of War Ultimate Edition aan. Toch nog een remaster Wesley! Deze remaster bevat jammer genoeg alleen de eerste game, maar wel in 1080p en 60fps. De game heeft ook een publieke multiplayer beta die vandaag start. Je kunt je hier inschrijven voor de beta. De releasedatum van Gears Of War Ultimate Edition is 25 augustus.

Maar dat is niet de enige game die The Coalition, de nieuwe makers van Gears, aankondigde. Zit je er klaar voor? Gears 4 is in development en we kregen meteen een lange gameplay trailer te zien. Twee nieuwe personages zijn op een monster aan het jagen in een verlaten stad en daar komen ze een paar rare dingen tegen. Jammer genoeg moeten we nog even wachten op Gears 4, want de game komt pas Holiday 2016 (!) uit.

Like this Article? Share it!

About The Author

is Microsoft fanboy en verslaafd aan achievements winnen. Gamertag: ClassyWings.

Leave a Reply