De games van Square Enix op de E3

By David van der Lof | Games, Nieuws

Naast Bethesda had nog een andere ontwikkelaar een eigen persconferentie dit jaar: Square Enix was vrijwel als laatste aan de beurt. De persconferentie bevatte niet veel grote verrassingen en van sommige games werd zelfs minder beeldmateriaal laten zien dan bij voorgaande conferenties. Lees snel verder voor de headlines.

Just Cause 3

Square Enix trapte af met het vervolg op een door mij zeer veel gespeelde actieknaller. De beelden zouden voor zichzelf moeten spreken, maar het was kennelijk nodig er een voiceover in te stoppen om duidelijk te maken wat er allemaal mogelijk is. Nieuwste toevoegingen: de wingsuit, waarmee je langer kan vliegen en sneller afstanden aflegt, en de geüpgraded grapplehook om meerdere objecten, voertuigen en mensen aan elkaar vast te maken. Hiermee heb je meer controle over de explosiecombinaties en kun je dus sneller chaos aanrichten. De wereld heeft ditmaal een mediterraans thema. Gelukkig betekent dat dezelfde soort fraaie tropische omgevingen waarin meer kapot kan dan ooit tevoren. De eerste dag van december ligt ‘ie in de winkels.

Nier

Er werd niet veel laten zien van de nieuwe Nier. Wel werd achteraf benadrukt door Platinum Games dat het niet zozeer om een direct vervolg gaat, maar meer in de toekomst speelt. Metal Gear Rising designer Takahisa Taura doet ook mee. Check de beelden hieronder.

Rise of the Tomb Raider

Slechts een trailer werd er getoond. Voor gameplay moest je helaas bij de Microsoft-conferentie zijn. Niet veel nieuws dus. Wel toonde Brian Horton, de game director, in een soort making-of-video hoe het menselijke model van Lara Croft werd ingescand en hoe mooi de 3D-Lara er daardoor uitzag. Leuk detail was dat wanneer je nu door de sneeuw rent, je langzaam steeds meer sneeuw op je kleding verzamelt. Tien november is de game speelbaar op de Xbox One. Het is nog wachten of deze exclusieve deal tijdelijk is, en hoe lang.

Final Fantasy 7

Opnieuw een game waarvan tijdens een andere conferentie het beeldmateriaal al was laten zien (en bijbehorende orgastische kreten uit het publiek), ditmaal bij Sony: de aankondiging van de remake van Final Fantasy 7. Wel werd nog een mobiele versie aangekondigd. Ook werd duidelijk dat de PS4 poort van de PC-versie van FF7 (bent u er nog?) uitgesteld is naar komende winter. Dit is dus niet dezelfde game als de officiele remake, waarvan nog geen datum bekend is gemaakt.

Onderstaand beeld is afkomstig uit de Sony-presentatie. Dezelfde beelden werden bij Square getoond, maar de reacties bij Sony waren veel leuker om te zien:

Kingdom Hearts

Eindelijk beelden van Kingdom Hearts 3! Het knokken zag er nog precies hetzelfde uit, maar dan in mooiere omgevingen en met soepelere animaties, en superkrachten die leken op kermisattracties. De hoofdpersoon van Disney’s Tangled zal in de game zitten. Ook werd Kingdom Hearts Unchained aangekondigd: de eerste KH-game die naar de Westerse smartphones komt. Beide games kregen helaas geen releasedatum.

World of Final Fantasy

Een wat kinderlijkere versie van Final Fantasy voor het jonge publiek. Eén van de weinige games die ook, in 2016, naar de PS Vita zal komen. Je speelt met een tweeling die beesten uit het FF-universum moet verzamelen om op RPG-achtige wijze gevechten aan te gaan met vijanden. Een klein beetje lastig uitleggen, maar de beelden maken het wat duidelijker.

Hitman

Een nieuwe Hitman, simpelweg met die naam, werd getoond. Het is niet helemaal duidelijk hoe de game precies werkt: is het een open wereld of niet? In ieder geval werd verteld dat bepaalde bad guys soms maar één korte periode kwetsbaar zijn, en indien niemand in die tijd toeslaat, ze voor altijd verdwijnen. Dit doet vermoeden dat het om een grote, online wereld gaat waarin je zelf je weg moet vinden naar het doelwit. Ook is de optie om eigen missies te creëren terug, zodat spelers elkaar kunnen uitdagen om vijanden op een zo creatief of efficiënt mogelijke manier om te leggen.

Deus Ex: Mankind Divided

Begin 2016 gaat de oorlog tussen de augmented en de normale mens door. Adam Jensen is terug in een vijandige wereld die steeds feller wordt. Helaas geen gameplaydemo, wel een korte trailer met wat in-game beelden. Er werd iemand tegen de muur gespietst, maar verder waren er voornamelijk veel explosies te zien tegelijk met kilo’s rondvliegend lood.

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

Wat een heftige titel! De PS4-exclusive komt volgend jaar uit. Het verhaal speelt zich af tussen dat van deel twee en drie. Met name de frequent inzoomende beelden in de trailer zijn erg verwarrend te noemen.

Project Setsuna

Slechts een handvol concept art screenshots werden getoond van deze nieuwe RPG uit de tevens bekendgemaakte Tokyo RPG Factory. De game moet in 2016 uitkomen.

En verder…

Ook werden er mobiele versies van Tomb Raider (Tomb Raider Go), Final Fantasy en Kingdom Hearts aangekondigd. Er kwamen hele korte beelden voorbij van Triad Wars en Final Fantasy 15. De presentatie stond in het teken van Japans sprekende ontwikkelaars en directeurs, onduidelijk overstemd door een Engelse voice-over, krampachtige voorleesstukken van een autocue en slecht getimede audiofragmenten. Geen vlekkeloos geheel en qua games helaas ook geen grote verrassingen. Al wil ik nog steeds zo snel mogelijk Just Cause 3 in handen hebben!

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply