De E3-persconferentie van Ubisoft

By David van der Lof | Games, Nieuws

De presentatie van Ubisoft knalde dit jaar als vanouds met een heleboel games, bekende gasten en een luchtige presentatie. Dinsdagnacht was het zover. Er waren al een aantal persconferenties geweest maar gelukkig wist Ubisoft na de matige EA-conferentie in staat de aandacht van iedereen weer naar zich toe te trekken.

South Park: The Fractured But Whole

De presentatie opende met een vervolg op het komische South Park: The Stick Of Truth. Ditmaal geen fantasysetting maar een superheldenthema, zoals Coon and Friends, de superheldpersonages van de hoofdrolspelers uit de tekenfilmserie. Hilarisch einde van de aankondiging, waarin een stem roept: “Now available for preorder!”, en Butters vervolgens zegt: “Hehe yeah everybody preorder, that’s a good idea.”

For Honor

Een (in ieder geval) vier tegen vier Viking slash ridder slash samoerai-vechtgame. Een nieuwe IP voor de nieuwste consoles én pc. Er werd een live demo getoond waarin flink wat ledematen en hoofden werden afgehakt. Los van de acht echte spelers renden er ook veel npc’s door het beeld. Een indrukwekkende demo en tof vechtsysteem, zo op het eerste oog.

Tom Clancy’s The Division

Eindelijk meer gameplay van The Division, de co-op online shooter waarvan al in 2013 een mooie gameplaydemo werd getoond. Bizar genoeg waren de beelden van dit jaar, grafisch gezien, duidelijk minder mooi. Wel werd iets duidelijker hoe het spel wordt gespeeld. Na een bepaalde missie of het verzamelen van loot, moeten de teams bestaande uit vier spelers uit de gevarenzone worden gehaald. Dit gebeurt door het omhoog schieten van een red flare, waarna na 90 seconden een reddingshelikopter arriveert. Andere teams in de buurt worden uiteraard gealarmeerd en kunnen proberen de loot van het eerste team af te pakken. Binnen het team kan ook muiterij ontstaan, waarna in principe één teamlid er met de buit van iedereen vandoor kan gaan. Dit kan leuk uitpakken, maar ik voorspel tevens veel gevloek en kapotte controllers.

De game komt op 8 maart 2016 uit. Daarvóór zal nog een bètatest zijn op alle grote platformen.

Anno 2205

De nieuwe city building game uit een bekende serie: Anno 2205. De mensheid heeft zich ondertussen op de maan gevestigd, maar heeft daar nog wat hulp nodig met het bouwen van steden. We zien gigantische steden en bijna even grote ruimteschepen. De cityplanners onder ons kunnen op 3 november wederom los.

Just Dance 2016

Geen persconferentie zonder bekende gasten. Eerst waren de twee makers van South Park al op het podium te zien. Bij Just Dance werd Jason Derulo het podium op gestuurd. Jammer van de pijnlijk valse zangpartijen. Ook werd een abonnementsservice aangekondigd waarmee steeds nieuwe songs aan de game zullen worden toegevoegd. Hier maar even geen clipje van?

Ach. In oktober komt ‘ie uit, en de WiiU wordt niet overgeslagen.

Rainbow Six Siege

Meer livebeelden inclusief flinke explosies, kapotgebeukte muren en rode wolkjes bloed uit hoofden van terroristen: Rainbox Six is terug. De terrohunt mode werd getoond, waarin een team spelers een gebarricadeerde en vaak ook geboobytrapte omgeving moet doorkruisen om bommen te ontmantelen of gijzelaars te bevrijden. 24 september start de bèta.

Trackmania Turbo

Hier werd ik nou blij van: een Trackmania voor de consoles! De over-de-top-arcaderacer komt eindelijk naar de andere systemen. De beelden toonden dezelfde gestoord snelle beelden zoals we die kennen van de pc. Er komen meer dan 180 circuits in en een heleboel auto’s, maar ook een mode die random banen genereert inclusief bizarre jumps, loopings en bochten waar je zonder stuurfouten doorheen moet. 27 november gaat het los, ik ben erbij!

Assassin’s Creed: Syndicate

Geen Ubisoft zonder Assassin’s Creed. Er werd een fraaie trailer getoond, echter zonder gameplay of releasedatum. In Victoriaans Londen lijkt de speler controle te hebben over een groep grimmig ogende jongelui genaamd ‘The Rooks’. Het vrouwelijk personage waarmee je kan spelen in deze game kwam ook niet voorbij. Wel achtervolgingen met paard en wagen: iets wat ik zelf tergend vond in voorgaande delen. Tot en met 18 juni kun je nog gratis terecht in het Transformatorhuis op het Westergasterrein in Amsterdam om de game zelf te aanschouwen.

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands

De verrassing van de show: een nieuwe Ghost Recon! Drugsbendes vechten om de macht in een schitterend ogende open omgeving. In een team van vier (en kennelijk ook solo) kun je op verschillende manieren basissen van verschillende groeperingen aanvallen. Zo schiet je een bad guy met een sniper vanaf een heuveltop neer, ren je ‘guns blazing’ naar binnen of sluip je om iedereen heen.

En verder nog…

Er werden nog een aantal andere aankondigingen gedaan, waaronder The Crew: Wild Run (uitbreiding, komt op 17 november) en Trials Fusion: Awesome Level MAX (rijdend als kat op een firebreathing unicorn!). De hele conferentie werd op komische wijze, met hier en daar een improvisatiemomentje, aan elkaar gepraat door Aisha Tyler. Eindelijk wat minder stijve pakken en zenuwachtige, slecht sprekende ontwikkelaars! Een geslaagde presentatie.

Like this Article? Share it!

About The Author

Leave a Reply