Activision brengt nieuwe Transformers IP uit

By Rick Barends | Games, Nieuws

Wat krijg je als Activison met Hasbro en Platinum games gaat samenwerken aan een nieuwe game? Juist, de nieuwe Transformers IP genaamd Transfomers: Devastation. Deze game is een gloednieuwe action-brawler, en laat je Transformers ervaren als nooit tevoren.

Activision Publishing kondigde vandaag aan dat het gaat samenwerken met de gelauwerde ontwikkelaar PlatinumGames, en met Hasbro, voor de release van een gloednieuwe game rond de Transformers. De basis van deze nieuwe IP wordt gevormd door Hasbro’s entertainment franchise. Vanuit die basis wordt Transformers: Devastation opgebouwd tot een third-person action-brawler, met de adembenemende visuele stijl van de comic books.

Transformers

Optimus Prime en Megatron

Zoals je wellicht wel weet is PlatinumGames sterk in het maken van fast-paced actiegames zoals Bayonetta, Metal Gear Rising en Vanquish. In Transformers: Devastation kan PlatinumGames zich helemaal uitleven doordat de helden van de game van een robot in een voertuig kunnen veranderen. Als speler trek je ten strijde als één van de vijf Autobots: Optimus Prime, Bumblebee, Sideswipe, Wheeljack of Grimlock. Gedurende de gehele game ben je bezig met het verbeteren en aanleren van je skills, bedien je nieuwe wapens en vecht je tegen je aartsvijanden de Decepticons, zoals Megatron en de combiner Devastator.

Transformers

Hedendaagse incarnaties

PlatinumGames maakt gebruik van de cel-shaded techniek die we maar al te goed kennen van de Borderlands-franchise. Met deze techniek maakt Activision de hedendaagse incarnaties van de karakters uit de oorspronkelijke Transformersserie. De game biedt een verhaal dat geïnspireerd is door de verhalen van de uitgeverij van de comic books en IDW. Dit is echter niet alles, want om alles uit de kast te trekken heeft Activision ook de legendarische stemacteurs Dan Gilvezan (in de rol van Bumblebee), Frank Welker (Megatron en Soundwave), Gregg Berger (Grimlock) en Peter Cullen (Optimus Prime) ingehuurd.

Transformers: Devastation wordt later dit jaar verwacht op de PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360 games en Windows PC (via Steam). Check voor het laatste nieuws over de game de officiële site of de Facebookpagina.

Like this Article? Share it!

About The Author

Een WTF-moment, een blog, een onzinnig onderzoek, maar ook gewoon een game review. Richard laat alles voorbij komen op Spotlighttv.

Leave a Reply